Családháló

Kezdőoldal Színek Egy-egy szelfi mindenkivel, aki utánaszólt az utcán

Egy-egy szelfi mindenkivel, aki utánaszólt az utcán

Egy húszéves amszterdami lány, Noa Jansma megelégelte az utánafütyüléseket, és meglepő “projektbe” kezdett: egy hónapig minden alkalommal lőtt egy szelfit az őt zaklató férfival.

Írta: Hojdák Annamária,

A képeket feltöltötte az Instagramra. A Boredpanda.com tanúsága szerint meglepő az eredmény: 24 fotó egy hónapban!  Majdnem minden napra jut egy szörnyű élmény.

Az, ahogy egy képen jelenik meg zaklató és áldozat, kikerülhetetlenül közel hozza a történést: igen, ez történik, itt, a fejlett Nyugaton. A fotók kiáltó élességgel világítanak rá, mennyire nem tisztelik ezek a férfiak a nő(k) határait: észre sem veszik, milyen tolakodóak – talán még azt is hiszik, hogy a nők az értékelésük jelének tekintik az utánuk fütyüléseiket.

             

Az utcai beszólogatás ijesztően sok nőt érint – és nem, nem csak azokat, akik kihívó ruhát viselnek. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook oldal nyáron kampányt is hirdetett ellene: a nők beküldhetik a kapott beszólásokat, amelyek felhasználásával a tervek szerint kisfilm készül majd az utcai beszólogatás ellen.

Azok, akiktől ilyen mondatok érkeznek, valószínűleg nem gondolják át, milyen érzéseket keltenek a megszólított nőkben: (halál)félelmet, pánikot, megalázottságot, tehetetlenséget.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Interjú Horváth Dorkával, a BookR Kids mesetablet édesanyjával

A kilenc éves lányomnak vettem a születésnapjára, mert szeretett volna valami kütyüt magának, ami „tudod olyan igazi anya”. Számomra pedig...

Close