Egy évet kapott a menyasszony álesküvője miatt

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 19. bencze.aron

Szabadságvesztésre ítéltek Nagy-Britanniában egy magyar nőt, aki pénzért akart álházasságot kötni egy illegális bevándorlóval. Az elítélt egyik rokona, aki az egészet szervezte, szintén börtönbe került.


A Daily Mail pénteki beszámolója szerint a 33 éves B.E. 400 font (145 ezer forint) ellenében vállalta, hogy feleségül megy a pakisztáni születésű, 25 esztendős Asif Hussainhoz. Hussain diákvízuma lejárt, és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét. Az esküvőt B.E. unokatestvére, a 45 éves F.V. szervezte meg, a pénzt Hussain adta át álmenyasszonyának. A nőt a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve a frigy megkötése előtt.

A Mail beszámolója szerint a tárgyaláson a vád részéről elhangzott, hogy az ügy gyanússá vált az anyakönyvvezetőnek. Nagyon furcsának találta, hogy a pár a lehető leggyorsabban össze akar házasodni, ám az előkészületek során a házasulandók gyakorlatilag egy szót sem váltott egymással. B.E. először arról igyekezett meggyőzni a rendőrséget, hogy valóban feleségül akar menni Hussainhoz, mert kapcsolatuk szerelem volt első látásra. Nem sokkal később azonban mindketten beismerték, hogy hamis kapcsolatról volt szó. A tárgyaláson mindhárom vádlott elismerte bűnösségét a bevándorlási törvények megsértésére szőtt összeesküvésben. B.E.-re – akinek van egy gyermeke – tíz hónap, rokonára és segítőjére, V.E.-re fél év szabadságvesztést rótt ki a cardiffi koronabíróság. Hussain 12 hónap börtönbüntetést kapott.

A bíró közölte a korábban Manchesterben élő két magyar nővel, hogy büntetésük letöltése után a brit belügyminiszter dönt majd esetleges kitoloncolásukról.