Egy hét, és game over

Jövő csütörtökön, azaz kereken egy hét múlva véget ér a 2010/2011-es tanév az ország általános és középiskoláiban. A szünidő egész pontosan szeptember 1-jéig - ugyancsak csütörtökig - tart majd.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 09. szabo.daniel

Jövő csütörtökön, azaz kereken egy hét múlva véget ér a 2010/2011-es tanév az ország általános és középiskoláiban. A szünidő egész pontosan szeptember 1-jéig – ugyancsak csütörtökig – tart majd.


Egy röpke hét és véget ér az idei tanév az általános és középiskolásoknak. A diákok ezévben 183 napot tanultak, pontosan annyit, amennyit a következő tanévben fognak. A mintegy két és fél hónapos szünidő alatt remélhetőleg minden gyereknek lesz lehetősége kipihennie magát. A táborválaszték a korábbi évekhez hasonlóan minden bizonnyal színes lesz, azt azonban jól gondoljuk meg, hova engedjük el a gyerekeket!

Az Oktatási Államtitkárság tájékoztatása szerint egyébként a következő évben a tanítási napok száma az általános iskolákban 183, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában és szakiskolában pedig 182 nap lesz.
Az első tanítási nap 2011. szeptember 1-je csütörtök, az utolsó 2012. június 15-e péntek. A középiskolákban és a szakiskolákban a végzős évfolyam diákjai számára május 3-a az utolsó tanítási nap, kivétel a Belügyminisztérium fenntartásában lévő szakközépiskolákban, náluk május 25, illetve a Honvédelmi minisztérium fenntartásában lévő szakközépiskolákban, ahol június 1-je az utolsó tanítási nap. A szakiskolákban illetve a szakközépiskolák másfél, két és fél éves képzésében tanulók január 13-ig járnak iskolába.
A szorgalmi idő első féléve január 13-ig tart, az iskoláknak január 20-ig kell értesíteni a tanulókat, a szülőket az első félév eredményéről.
Az őszi szünet november 2-től november 5-ig, a téli december 22-től január 2-ig, a tavaszi szünet április 5-től 9-ig tart.