Családháló

Kezdőoldal Színek „Egy lány életében a legmeghatározóbb férfi az apja” – Apa-lánya napokat szervezett a Pure Program

„Egy lány életében a legmeghatározóbb férfi az apja” – Apa-lánya napokat szervezett a Pure Program

A Pure Program április és május során Budapesten, Győrben és Székesfehérváron szervezett Apa-lánya napokat. Az alkalmakon a programban résztvevő kamasz lányok és édesapjaik töltöttek minőségi időt és kerültek közelebb egymáshoz.

Közlemény,

„Habár kamaszkorban felértékelődik a kortárs csoport és a külső minták szerepe, de továbbra is meghatározó a szülői kapcsolat, amely segíti a kamaszok szeretetszükségletének betöltését. A szülői szeretet képes biztosítani azt a biztonságot, önbizalmat, ami segíti a kamaszt az adott életkor fejlődésfeladatainak megküzdésében. Ehhez egy olyan meghitt kapcsolatra van szükség, melynek alapja az együtt töltött idő és az érzelmi kötődés kialakulásához szükséges kommunikáció. Apa-lánya programjaink során erre szeretnénk lehetőséget teremteni. Mindemellett a kamasz lányok önbecsülésének formálódásában kiemelten fontos szerepet játszik édesapjukkal való kapcsolatuk.”– mondta Kis Brigitta, a Pure Program vezetője.

Az Apa-lánya alkalmak során egy közös, interaktív nyitókör után, külön műhelymunkák keretében beszélgettek az édesapákkal és a lányokkal. Az édesapák a program vezetőségi tagjai és meghívott előadók segítségével idézhették fel saját kamaszkori élményeiket, oszthatták meg személyes szülői tapasztalataikat, majd egy előadást hallhattak arról, hogy ebben az időszakban hogyan lehet egy szülő a gyermeke mentális bástyája. A lányoknak a csapatok önkéntes koordinátorai vezettek műhelymunkát, mely során édesapjuk életútját gondolták végig és az apa-lánya kapcsolatukban rejlő értékeket fogalmazták meg. Ezt egy közös agapé követte, mely során lehetősége volt az apa-lánya pároknak kötetlen beszélgetésekre is. Az alkalmat minden helyszínen egy olyan feladattal zárták, melyen keresztül az apa-lánya párok kifejezhették egymás felé azt, hogy milyen értékes számukra ez a kapocs. A meghitt pillanatokat egy közös imádság zárta.

A rendezvények előadói Budapesten dr. Hortobágyi Tibor és Ágnes, a SZÉK Egyesület és a Családi Életre Nevelés Program vezetői, illetve Kis Brigitta, programvezető, Győrben Bárányos Edit, a Pure Program szakmai felelőse, Székesfehérváron pedig Tornyai Gábor plébános és Hegyesi Zita, a Pure Program kommunikációs felelőse voltak.

Az Apa-lánya alkalmak megvalósulását a Családok Éve Programsorozat támogatása tette lehetővé.

Fotó: Hegedűs Márton

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
17 éves az Otthon Segítünk Alapítvány

Az Otthon Segítünk Alapítvány éves országos találkozójára a Benczúr Hotelben került sor a hétvégén. Az országos találkozón köszöntőt mondott Fűrész...

Close