Egy szekta miatt kellett meghalnia az agárdi kisfiúnak?

Az agárdi ügynek semmi köze a gyógyászathoz, sokkal inkább egy szekta húzódhat meg a háttérben – véli a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke. Dr. Taraczközi István szerint évről évre több sarlatán kínálja veszélyes „tudományát”.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 06. Családháló

Az agárdi ügynek semmi köze a gyógyászathoz, sokkal inkább egy szekta húzódhat meg a háttérben – véli a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke. Dr. Taraczközi István szerint évről évre több sarlatán kínálja veszélyes „tudományát” – olvasható a Borsban.


Rendszeresen látogatta természetgyógyász a másfél éves agárdi kisfiút, aki halálakor mindössze négy és fél kiló volt – állítják a gyermek előzetes letartóztatásba helyezett szülei. Mint arról a Bors beszámolt: az ügyészség nyomoz az állítólagos gyógyító után. Ugyanakkor most dr. Ka­tó Miklós ügyészségi szóvivő azt közölte: nincs újabb gyanúsítottja a közfelháborodást kiváltó ügynek.

Dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke a bulvárlapnak úgy fogalmazott: sajnos az utóbbi években egyre több kuruzsló bukkan fel, aki semmiféle szaktudással nem rendelkezik, tevékenységük pedig roppant veszélyes.

– Ezek az emberek gyakran pszichopaták, akik a társadalomban nem találták meg a helyüket, s így kívánnak kitűnni a tömegből – mondta az elnök. – Az agárdi esettel kapcsolatban nem keresett meg minket a rendőrség vagy az ÁNTSZ, nem tudjuk, hogy egy valahogyan papírhoz jutott, de valós tudással nem bíró t­er­mészetgyógyász vagy egy közönséges sarlatán látogatta-e a gyermeket. Én valamilyen szektát sejtek a háttérben.