Egy “szíves” ajándék rászoruló családoknak

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 06. czefernek.lena

December 9-én éjjel állítják fel az Operaház 15 méteres karácsonyfáját. Másnap, szombaton délután 17 órakor pedig megkezdődik a Magyar Állami Operaház első szabadtéri karácsonyváró programja, amely egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség.adventi adománygyűjtő kampányával.


Az Operaház karácsonyfája mellett kihelyezett bódéban operaénekesek és balett-művészek segédkeznek a mézeskalács, forró tea és forralt bor árusításban, jelenlétükkel ösztökélve a klasszikus műfaj iránt érdeklődők és az Operaház vendégeinek adakozó kedvét. A bevétel adományt képez, amely az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyermekek javára gyűlik egészen december 23-áig.  

Az Operaház előtt naponta 17 és 18 óra között neves művészektől vásárolhatnak. A kimérésben többek közt Miklósa Erika, Héja Domonkos, Solymosi Tamás, Bretz Gábor, Bajári Levente, Szegedi Csaba, Apáti Bence és Felméry Lili várja az adományozókat. A művész-résztvevők teljes névsora és árusítási napjaik az Operaház weboldalán olvashatók.

A programot december 10-én Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánybiztosa, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Kolonits Klára operaénekes nyitja.

Sütni szívből, szeretetből…

Az Onleány Társasblog együttműködésben a Heti Válasszal felhívással fordul minden kedves olvasójához, hogy 2011. december 10. és december 23. között vigyen egy-egy saját készítésű- és dekorálású mézeskalács szívet az Operaház előtti jótékonysági eseményre. A mézeskalács szívek a helyszínen kiállításra kerülnek a pénzadománygyűjtés időszakában, majd elkészítői zsűrizésen és sorsoláson vesznek részt a szerencsések és a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások a Magyar Állami Operaház felajánlásaként családi operabelépőt és Heti Válasz ajándékcsomagot nyerhetnek.

Eredményhirdetés és sorsolás: 2011. december 22. 17.30

December 23-án a szíveket a Soroksári Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat intézményébe szállítják, ahol nehéz élethelyzetben lévő családok karácsonyfáját díszítik majd az ott ünneplők örömére.

(Kérik, hogy a szíveket kilyukasztva, felakasztásra alkalmas állapotban hozzák! A szívek leadásának helye és ideje: a forraltbor-kimérésnél, minden nap 17.00-18.00 között.)