Egyedi asztaldíszek karácsonyra, amelyeket bárki el tud készíteni

A karácsonyi, terített asztalra a szép abrosz mellett asztaldísz is dukál. Nem feltétlenül kell azonban térdig járnunk a lábunkat, hogy drága pénzért vegyünk valamit a boltban. Némi kreativitással, kézügyességgel szép, egyedi asztaldíszeket készíthetünk mi magunk is. Mutatunk pár egyszerű ötletet!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 04. Origo

Az asztaldísz egyik ékessége a gyertya. Nagyon hangulatos, ha az éles fényű izzók helyett gyertyák sokasága adja az ünnepi világítást. Egy tálba állítsunk bele több henger alakú, vastagabb gyertyát. Ezekre kössünk szép szalagot, fahéjrudat. A gyertyák köré szórjunk csipkebogyót, mogyorót, diót, de akár többféle termést is keverhetünk.

Elsőre lehet, hogy nem is gondolnánk, de egészen különleges hatása van, ha egy pohárba beleszórunk szegeket, majd ebbe állítjuk bele a gyertyát. A fényben a szegek ezüstösen csillognak, mintha csak ezüst tűlevelek lennének. (Kisgyermekes családok számára nem ajánljuk!)

Candle display with glass votive, red ornaments, and christmas decor on a tray.

Candle display with glass votive, red ornaments, and christmas decor on a tray.

A poharat is felhasználhatjuk a megszokottól eltérő módon. Gyűjtsünk pár magyal ágat, és vágjuk őket rövidre, vagyis egy kis ágon csak 3-4 levél legyen. Vegyünk elő karcsú, talpas poharakat, és borítsuk le egyenként a magyalágakat. Végül a pohár felfelé meredő talpára helyezzünk egy-egy színes teamécsest.

 Apró poharakba is helyezhetünk egy-egy teamécsest. A poharakat helyezzük el egy elegáns tálcán, díszítésként pedig helyezzünk köréjük gyöngyfüzéreket.