Egyre több nyugdíjas cseréli le miniházra otthonát

Bárhova leparkolható a 15-20 négyzetméteres guruló faházikó. Te mit gondolsz a jelenségről?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
idős
2017. október 16. Dívány

Nem törvényszerű, hogy csak a húszas éveikben járó fiatalok élhetnek pár négyzetméteres cellákban, olyannyira nem, hogy egyre több nyugdíjas cseréli le tágas családi házát költséghatékony guruló minifaházra. Persze a trend nem újkeletű, nemcsak a nyugdíjasok élnek ilyen kalandosan, az elmúlt években volt, aki régi katonai sátrakból épített luxuskempinget, míg voltak, akik leselejtezett konténerekbe cuccoltak be, de virágkorukat élik a cigány stílusban megépült lakókocsik, azaz a gipsy wagonok is.

A Tumbleweeds Houses információi szerint egyre több idős ember keres minikéglit, egy 2015-ös felmérés például kimutatta, hogy az apró lakhellyel rendelkezők 30 százaléka 51 és 70 év közötti, aminek eredményeképpen több vállalat specializálódott olyan kicsi, de komfortos (van pezsgőfürdős és fedett verandás verzió is) lakóházakra, amelyeket kifejezetten ennek a korosztálynak fejlesztettek ki.

A cégnél 62.950 dollárt, körülbelül 16 millió forintot kérnek egy átlagos faházért, de bérelni is lehet havi 418 dollárért, körülbelül 107 ezer forintért, ami Amerikában különösen elfogadható árnak számít. Bár a megbolydult budapesti ingatlanárakat elnézve, lassan mi is örülnénk egy ilyen lehetőségnek.

 

A cikk itt folytatódik.