Botmixerrel a gyermekek ellen? Petíció Cseh Katalin lemondásáért

"Botmixerrel a gyermekek ellen? Mondjon le Cseh Katalin!" címmel indított petíciót a CitizenGO, melyet pár nap alatt több mint 11 ezer ember írt alá. A Momentum új EP-képviselője szerint az abortuszt vicces botmixernek nevezni és az abortusztabletta is egy "tök jó opció".

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2019. június 04. Családháló, Magyar Hírlap

Amint azt a Családháló is megírta, a terhességgel járó problémákról és az abortuszról beszélgetett a Momentum frissen megválasztott EP-képviselője egy 2015-ös rádióbeszélgetésben.  Cseh Katalin és a riporternő beszélgetése így hangzott:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ -, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett…

Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.

Cseh Katalin:: (NEVET.)

Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.

Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.

Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.

Cseh Katalin: (NEVET.) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben…

Az adásban szóba került az abortusztabletta is, ami mellett a műsorvezető azzal érvelt, hogy „ha a fiatalok rendeznek egy kis ramazurit, akkor inkább vegyék be utána a tablettát, minthogy elmenjenek fiatalkorú abortuszra”. Cseh Katalin úgy adta elő, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne. Két tablettát kell bevenni, nincs eszközös beavatkozás, „nem nyúlkálnak az emberben”, ezért „ez egy tök jó opció, (…) semmi gond nincsen vele”.

A petíció szövege a következő:

Tisztelt Cseh Katalin! Tisztelt Fekete-Győr András!

A Momentum Mozgalom új európai parlamenti képviselőjét, Cseh Katalint a legkisebb gyermekek tragédiájáról szóló kegyetlen és vállalhatatlan társalgásban való tevékeny részvétele miatt felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le képviselői mandátumáról.

A Momentum Mozgalom elnökét, Fekete-Győr Andrást arra kérjük, hogy pártja nevében haladéktalanul határolódjon el képviselője idézett kijelentésétől, és szólítsa lemondásra őt.

A Momentum honlapja szerint „figyel a következő generációk érdekeire is”, illetve arra hív, hogy „legyünk emberségesek”. Emberségesek akkor leszünk, ha betartjuk az emberi minimumokat, és nem vihorászunk más ember halálán. Nem gúnyolódunk más emberek erőszakos halálának botmixerhez való hasonlításán.