“Együtt, a világgal szemben” – Paul Newman szerint a házasság

"A házasság alkalmazkodást, türelmet és megértést kíván, no meg egy adag humorérzéket. Képességet a megbocsátásra és a felejtésre. Olyan légkört, amelyben mindketten növekedni tudunk." Paul Newman az alábbi levelet írta feleségéhez az esküvőjük napján. Náluk bevált!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 07. czefernek.lena

“A házasság alkalmazkodást, türelmet és megértést kíván, no meg egy adag humorérzéket. Képességet a megbocsátásra és a felejtésre. Olyan légkört, amelyben mindketten növekedni tudunk.” Paul Newman az alábbi levelet írta feleségéhez az esküvőjük napján. Náluk bevált!


Paul Newman levele feleségéhez, amelyet a színész az esküvőjük napjára szerkesztett arájának.

“A boldogság nem csak megtörténik a házasságban. Egy jó házasságot két ember munkája hoz létre. A Házasság Művészete arról szól, hogy a nagy dolgok valójában a legapróbbak. Sosem leszünk túl öregek egymás kezét fogni, s minden nap el kell mondani legalább egyszer: szeretlek.

A házasság azt jelenti, sosem szabad haraggal a szívünkben nyugovóra térni. Semmit nem szabad magától értetődőnek tartani, mert ez egy egész életen keresztül tartó utazás, amely nem ér véget a mézeshetekkel.

A házasság közös célokat és értékeket jelent. Együtt, a világgal szemben. A házasság formálja a szeretet körforgását, mely az egész családot átöleli. Egymásért hozott áldozatot jelent, nem mártíromságból, hanem örömből fakadó szolgálattal. Kifejezem a megbecsülésemet és hálámat, miközben nem várok cserébe tökéletességet.

A házasság alkalmazkodást, türelmet és megértést kíván, no meg egy adag humorérzéket. Képességet a megbocsátásra és a felejtésre. Olyan légkört, amelyben mindketten növekedni tudunk. Ahol a lélek dolgai is helyet kaphatnak: a jó és a szép közös keresése. Olyan kapcsolatot hoz létre, amelyben mindkét fél egyenlő függetlenséggel, kölcsönös függőséggel és  kölcsönös kötelezettséggel bír.

Nem csak arról szól, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő partnert, hanem arról is, hogy mi magunk legyünk a megfelelő partner a másik számára.”