Éjszakai strand, barok esküvő – Programok a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 10. szabo.daniel

Strandok Éjszakája
Országszerte
Augusztus 10. (péntek), 22:00
Ismételten megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája. Az időpont kiválasztásában az játszott szerepet, hogy ezen az éjszakán látható a leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás, a Perseida meteorraj, melynek alkalmából több strand jóslással, csillaglessel, filmvetítéssel és zenés-táncos programokkal várja a fürdőzőket.

20. Barokk Esküvő
Győr, Széchenyi tér
Augusztus 10-12.
Szombaton és vasárnap jelmezes pantomimesek, zenészek és táncosok járják a várost, míg a Széchenyi téren gyermekprogramok, kirakodóvásár, koncertek, színházi előadások kínálnak szórakozást. A Barokk Esküvő alatt Győr város régi börtöne is megtekinthető, ahol óránként zajlanak előadások. A rendezvény csúcspontja természetesen a barokk esküvő lesz.

Györöki Bor és Dal Fesztivál
Balatongyörök, móló melleti sétány
Augusztus 10-13.
A Balaton-parton felállított “Borutcában” a környék boraival és hagyományos ételeivel várják négy napon keresztül a látogatókat az árnyas fák alatt. A késő délután kezdődő programok közt egyaránt szerepelnek mesejátékok, könnyűzenei koncertek, folklórműsorok, esténként tánczene. A rendezvény állandó programja a kézműves kirakodó vásár.

BODIES2.hu –
Szenzációs testünk
Budapest, VAM Design Center
2012. augusztus 19-ig
A már csak egy hétig látható kiállításon – melyre a korábbi helyszíneken eddig több millióan voltak kíváncsiak – valódi emberi testekből készült, páratlan műgonddal feltárt, majd egy újszerű eljárással tartósított preparátumok láthatók, melyeken a látogatók korábban soha nem tapasztalt módon tanulmányozhatják testük szerveit és szervrendszereiket.

Zempléni Fesztivál
Észak-magyarországi régió
Augusztus 11-19.
Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók az élményen túl eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig és templomokig.

WAMP
A hónap designere: NON+ (Kiss Sarolta)
Budapest, Erzsébet tér
Augusztus 12. (vasárnap), 11:00
Visszafogott és letisztult, mégis nagyon erős koncepcióval és gondolati háttérrel rendelkező márka a NON+. A folyamatosan megújuló kollekciók és a mögöttük álló Kiss Sarolta három éve vesznek részt a WAMP-on – úgyhogy legfőbb ideje volt, hogy beköltözzenek a hónap designerének járó extrastand mögé.
ÁLOMLÁNYOK – TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK

2012-08-10, 20:00
Bujtor István Szabadtéri Színpad, 8237 Tihany, Belső-tó partja

Whitney Houston, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, az Apáca Show és a Dreamgirls című filmek gospel és soul dalaival. A “reality-comedy” jelzővel illetett személyes ihletésű duettelőadás a két művész tapasztalataiból, élethelyzet-komikum monológjaiból, jeleneteiből épül fel, körülölelve a 80-as 90-es évek fekete és fehér zenéjének legnagyobb slágereit. A művészek az országban egyedülálló színvonalon interpretálják a dalokat, igényességét jelzi az élő apparatus: ritmusszekció, fúvóskar, vonóskar, vocal, és egy gospelkórus, tehát körülbelül 30 tagú zenekar, valamint tényleges-hiteles-személyes kapcsolódás a legnagyobb magyar könnyűzenei egyéniségekhez Máté Péter és Cserháti Zsuzsa személyéhez.
BAKONYI BETYÁRNAPOK ÉS ORSZÁGOS BETYÁRTALÁLKOZÓ

2012-08-10 – 2012-08-11
Zirc különböző helyszínei, 8420 Zirc, különböző helyszínek

Subri Józsi híres zsiván, kit megfogni már sok kíván. Kerek-piros az orcája, ezer csók illenék rája… Ezt énekelték a múlt század leghíresebb dunántúli betyárjáról. Az idegen tájakról származó betyárok történeteit kiszínezte a szájhagyomány, amely a nép vágyait fogalmazta meg. A betyárként élők nem voltak egyformák, akadt köztük igazi betyár, kapcabetyár, lacibetyár, címeres betyár, kurtabetyár, réti betyár, ostoros betyár és lókötő is. Sobri Jóska, az igazi úribetyár és a Bakony csupa titok és titokzatosság. Őrizzük a legendákat, a nép ajkán született meséket, népdalokat.
KAPJ EL! – BUDAPESTI NYÁRI FESZTIVÁL

2012-08-11, 20:00
Városmajori Szabadtéri Színpad, 1122 Budapest, Városmajor

A különlegesen szép, romantikus zenés komédia hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, nem könnyű emberek. Bár első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt, magánéleti kapcsolatuk korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi párja láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból „édes hármasban”. De lesz-e végül „édeskettes”?
XVIII. VÉGVÁRI NAPOK SÜMEGEN

2012-08-11 – 2012-08-12
Sümegi Vár, 8330 Sümeg,

…egy hétvége a történelem jegyében!
SUMMERFEST NEMZETKÖZI FOLKLÓRFESZTIVÁL ÉS NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR

2012-08-12 – 2012-08-21
Százhalombatta különböző helyszínek, 2440 Százhalombatta,

2012-es százhalombattai szlogenek: A világ – minden tekintetben! Öröm – minden tekintetben! Élmény – minden tekintetben! Barátság – minden tekintetben! Szeretet – minden tekintetben!
„NYÁRI-EST” A TÓPARTON

2012-08-13, 20:30
Városliget, 1146 Budapest, Városliget

Ismét csodálatos zongoramuzsikát élvezhetünk – ezúttal a Tóparton. Nyári Károly zongoraművész és énekes egyedülálló műsorának lehet részese az, aki 2012. augusztus 13-án, este fél 9-kor kilátogat a felújított városligeti műjégpályája teraszára.