Éjszakázó artmozik, karnevál, tündérvölgy – Programok a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 24. szabo.daniel


Vidor Fesztivál
ingyenes
Nyíregyháza több helyszínén
Augusztus 24. – szeptember 1.
Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, s egyben az egyik legjelentősebb hazai összművészeti rendezvénysorozat is. A versenyprogramon részt vevő kiváló teátrumok komédiái s a legújabb magyar filmvígjátékok mellett szabadtéri koncertek, képzőművészeti kiállítások, bábelőadások, dumaszínház szórakoztatják a közönséget.

Artmozik Éjszakája
Budapest, Művész/ Puskin/ Toldi mozi
Augusztus 24-25.
Érdemes lesz ellátogatni e mozik valamelyikébe, vagy akár mindháromba, hiszen a Budapest kulturális életében jelentős szerepet betöltő három art mozi olyan filmeket válogatott össze, melyek az idei év filmkínálatának legjavát adják. Ezen az éjszakán elegendő lesz egy karszalag ahhoz, hogy a három mozi bármelyikében több filmet is megnézhessünk.

Savaria Történelmi Karnevál
Szombathely, Fő tér
Augusztus 23-26.
A történelmi időutazás egy hosszú hétvégére kínál igazi kulturális kalandot minden korosztálynak. A karneválozó közönséget várhatóan elbűvöli majd a programok és szereplők sokszínűsége: germán harcosok, római katonák, középkori bajvívók, utcai mutatványosok, tűzzsonglőrök, a zene és a tánc neves előadói szerepelnek a karnevál idei kínálatában.

Európa Drift központja lesz Magyarország
Máriapócs, RabócsiRing
Augusztus 23-24-25.
Augusztus utolsó hétvégéjén minden idők legnagyobb drift rendezvényét rendezik meg a érkeznek, hogy megszorongassák hazánk legjobbjait. A megújult nyomvonal egyszerre két nemzetközi futam állomása lesz, – első alkalommal debütál Magyarországon a Drift Allstars, valamint az EEDC sorozat.

Tiszavölgy Kalandtúra
Tiszafüred – Szolnok
Augusztus 24-26.
Az hétvégi kalandtúrák során a szervezők bemutatják a helyi környezeti és kulturális értékeket, a résztvevők megkóstolhatják a helyi ízeket, helyi termékekkel kapcsolatos feladatokat oldanak meg. A program 5 hétvégéjén alkalmanként 350 jelentkező vehet részt ingyenesen, teljes ellátás mellett a Tisza-völgye értékeinek felfedezésében.

Örkény kert
Budapest, Madách tér
Augusztus 25. (szombat), 10:00
Újra egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntik az új évadot a Madách téren: a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett, pázsittal díszített teret hoznak létre, ahol két színpadon reggel 10 és este tíz óra között változatos programokkal várnak minden korosztályt.

Kultúrfürdő
Budapest, Víziváros és Felhévíz környéke
Augusztus 25. – szeptember 15.
A Kultúrfürdő rendszeres tematikái a víz, illetve a fürdőkultúra, idén pedig különös hangsúlyt fektetnek az utcazenei produkciókra, illetve a workshopokra. A cél az, hogy a Vízivárosban lakókkal és a programjaink látogatóival úgy ismertessék meg a környék épített örökségeit, hogy közben különleges kulturális élményekben is részük legyen.

Egyél, igyál, kiránduljál
ingyenes
Budapest, Millenáris
Augusztus 24-26.
A fesztivál különlegessége, hogy minden napnak más-más civil szervezet lesz a házigazdája, így garantált az egyes környezettudatos témakörök színes, érdekes és rendhagyó feldolgozása. A fesztivál játékos formában közvetíti üzenetét, garantált szórakozást nyújtva ezzel a látogatóknak.

Zsidó Nyári Fesztivál
Budapest, Tiszafüred
Augusztus 26. – szeptember 4.
A fesztivál valóra váltotta az elképzeléseket, a zsidó kultúra bemutatását a művészetek széles skáláján. Világsztárok meghívásával és ifjú tehetségek felfedezésével betört az európai fesztiválok élvonalába. Központja a csodálatos Dohány utcai zsinagóga, de ma már Budapest legszebb világi helyszínei is bekapcsolódtak a rendezvénysorozatba.

Tánc Mindenkinek!
szabadtéri táncórák
Budapest, Agárd
Augusztus 5-26.
Új helyszíneken jelentkezik idén a Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programja: Budapesten a Kassák Múzeum (Zichy-kastély) udvarán, vidéken pedig Agárdon, a Velencei-tó partján. Minden alkalom egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló órával zárul.

Tündérvölgy Fesztivál
Csabdi
Augusztus 24-26.
A Budapesttől mintegy 35 km-re található Csabdi községe nívós és változatos műfajú koncertekkel, gyerek- és sportprogramokkal, valamint gasztronómia különlegességekkel várja az érdeklődőket augusztus 24. és 26. között az első alkalommal megrendezésre kerülő Tündérvölgy Fesztiválon.