Elaludt parkolás közben – húszezres bírságot kapott!

20 ezer forintnak megfelelő fontra büntették Bolygó Bencét(30) 6 (!) perc alvásért - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 26. bencze.aron

20 ezer forintnak megfelelő fontra büntették Bolygó Bencét(30) 6 (!) perc alvásért – írja a Blikk.


A magyar fiú állásinterjúra érkezett a szigetországba, a vezetéstől elcsigázottan állt be egy parkolóba. Még arra sem volt ereje, hogy parkolójegyet vegyen, ahogy leállította a motort, elaludt a volán mögött. – Szabadúszó zenei producerként próbáltam szerencsét Angliában, ami balszerencsével indult. Fél napig voltam úton, megállás nélkül vezettem. Eszemben volt, hogy jegyet kell vennem, de egész egyszerűen álomba zuhantam. Az ellenőr látta az egészet és azt is tudta, hogy mindössze hat percet aludtam – mesélte a fiatalember, aki minden pénzét arra költötte, hogy kijusson a szigetországba, büntetéssel azonban nem kalkulált.

Amikor felriadt,  még a kocsi közelében volt az ellenőr, így gyorsan a nyomába eredt.

– Megkérdeztem, miért nem próbált felébreszteni. Mi lett volna, ha mondjuk halott vagyok? Akkor egy eltávozottat büntet meg? Választ nem kaptam, csak megnyugtatást, hogy ha nem tetszik valami, akkor fellebbezhetek – magyarázta Bence, akinek ötven fontot, azaz csaknem húszezer forintot kell fizetnie hat percnyi szundikálásért.

A bírságot osztó ellenőr szerint őt senki nem jogosította fel arra, hogy bárkit ébresztgessen, mi több az ellenőrök szabályszegést követnek el, ha az autóhoz érnek.