Élet hónapja – közös böjt a legkisebbekért

Imával és böjttel szeretné felvenni a harcot a legkisebbekért, a meg nem született gyermekekért március hónapban a 777blog.hu. Felhívásukban mindenkit csatlakozásra buzdítanak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2019. március 07. 777blog.hu

Az alábbiakban olvasható a 777blog.hu felhívása:

Hisszük, hogy minden egyes emberi élet egy csoda, és azt is, hogy ez már a fogantatás pillanatától igaz. Az ember mégis abban a pár hónapban a legkiszolgáltatottabb, amíg meg nem születik, hiszen egészen addig másoktól függ az élethez való joga. Világszerte elterjedt módszer az abortusz a nem kívánt várandósságok megszakítására, életek milliói érnek véget úgy, hogy ők maguk semmit sem tehetnek ez ellen. A közös böjtünket értük, a veszélyben lévő megfogant életekért fogjuk felajánlani, hogy mindannyian megszülethessenek. Ha szívesen harcolsz velünk imával és böjttel márciusban akkor a következő lépéseket kell megtenned:

1. Határozd el, hogy milyen táplálékról fogsz lemondani március 1. és 31. között!

Böjtöléskor érdemes valamiféle fizikai világ szerinti táplálékról lemondani, hogy jobban a lelki táplálékokra irányíthassuk a figyelmünket ideiglenesen. Természetesen mindenki maga látja a legtisztábban az egészségügyi és lelki állapotát, valamint az aktuális élethelyzetét, ami alapján el tudja dönteni ennek a lemondásnak a mértékét. De ha éppen nem tudsz, vagy nem szeretnél ételről lemondani, akkor bármilyen kreatív módot is választhatsz!

2. Van egy közös imánk, amit minden nap imádkozunk:

Mennyei Atyám! 
Dicsőítelek az alkotásaidért! Te vagy minden élet forrása, az élet ajándékozója, „hiszen te formáltad bensőm, s anyám méhében te szőtted a testem”. Most a legkisebbek miatt jövök Eléd, a méhen belüli gyermekekért, akiket hozzám hasonlóan saját Képmásodra teremtettél! Köszönök Neked minden megfogant életet, minden újabb csodát! Kérlek, adj védelmet a legvédtelenebbeknek, hogy minden megfogant ember megszülethessen. Áldd meg a szülőket, hogy a nehézségek ellenére is meghagyják gyermekük életét. Kérlek, adj nekik szeretetet és bátorságot, és rendeld ki mindazt, ami gyermekük születéséhez és felneveléséhez szükséges! Adj nekem erőt, hogy mindig szeretettel kiálljak a méhen belüli élet mellett, hogy imáink, szavaink és tetteink hatására az abortusz gondolata is megszűnjön. Jézus Krisztus nevében. Ámen.

3. Légy ennek a Facebook-csoportnak a tagja!

Annak érdekében, hogy tudjuk egymást biztatni a hónap egésze alatt, és hogy erőt meríthessünk egymásból létrehoztunk egy zárt Facebook-csoportot. Ide mindenkit felveszünk, aki jelentkezik, de a posztokat csak a csoport tagjai fogják látni.”