Elfoglalt anyuka vagy? Alkalmazásokkal könnyebb lesz az életed!

Minden anyuka álma, hogy levegyenek a válláról néhány napi feladatot, de legalábbis gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá váljanak rutinmunkái. Íme öt telefonos alkalmazás, amelyek éppen ezt a célt szolgálják! Jó olvasgatást és utána jó nyomkodást!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 07. Gyarmati Orsolya

Minden anyuka álma, hogy levegyenek a válláról néhány napi feladatot, de legalábbis gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá váljanak rutinmunkái. Íme öt telefonos alkalmazás, amelyek éppen ezt a célt szolgálják! Jó olvasgatást és utána jó nyomkodást!


1. Családi programtervező (Cozi Family Organizer)

Ez az alkalmazás az egész család heti programjait és teendőit foglalja rendszerbe. Bele lehet írni a bevásárlólistát, a felhívandó embereket és a befizetendő csekkeket. A rendszer fő értéke, hogy az egész család elérheti telefonjáról a személyre szabott alkalmazást. A program értesítőket küld a közeledő találkozókról, teendőkről, programokról, így kizárt, hogy apuka véletlenül elfelejtse az iskolai focimeccset. Természetesen a családtagok egymás közt is megoszthatják és frissíthetik az infókat – persze nem élőszóban, hogy nézne már az ki – hanem csakis telefonon!

2. Időjárás-alkalmazás (The Weather Channel)

Egy elfoglalt anyukának mindig pontosan és előre tudnia kell, milyen időjárásra számítson a következő napokban. A Weather Channel-alkalmazás segítségével az UV-sugárzás mértékét éppúgy megtudhatjuk, mint azt, hogy vajon milyen típusú felhők fognak úszni az égen és – ki gondolná? – sütni fog-e a Nap, vagy netán esni az eső? A “találj meg”-funkció arra jó, hogy a program pontosan arra a területre érvényes előrejelzést adjon, ahol éppen vagyunk, vagy ahová készülünk.

3. Vörös lézer (RedLaser)

Ha kapkodva, rohanva vásárolunk be, nincs időnk az akciók és a leértékelt áruk keresgélésére. A RedLaser-alkalmazás azonban segít: felkutatja a közelben lévő boltok akciós termékeit, de úgy is működik, hogy a bolt közepén állva mutatja, merre menjünk, mit emeljünk le a polcról, ha kímélni akarjuk pénztárcánkat.

4. Receptkereső (Recipe Search)

Bizonyára sok anyuka ácsorog a nyitott hűtő előtt azon morfondírozva, hogy mit is kellene főzni. De íme, itt a RecipeSearch nevű alkalmazás, ami végre ezt a gondot is leveszi a vállukról. Egyszerűen bepötyögjük a telefonba a hűtőben található ételek nevét és már kapjuk is az azokból a hozzávalókból összedobható vacsit! Csak kár, hogy nincs egy jó kis kevergető-alkalmazás, hogy ne kelljen a fazék mellett ácsorogni! 🙂

5. Jógaedzésterv (Yoga Workout Planner)

Minden anyukának szüksége van időnként lazításra, a jóga pedig tökéletes erre a célra. A Yoga Workout Plannernek, azaz a jóga edzésprogram-tervező alkalmazásnak köszönhetően két teregetés között pont beiktathatnak egy jó kis nyújtást, vagy relaxációt, és akár kezdő, akár haladó anyukákról van szó, mindenki talál szintjének és kedvének való gyakorlatsort.