Élmény, csapatépítés vagy ajándék? Ahogy te szeretnéd!

Közeleg a karácsony és megint tanácstalan vagy, kinek milyen ajándékot vegyél? Te is utálod a zsúfolt bevásárlóközpontokat, a decemberi tolongást, és nem akarsz egy újabb pulcsit se adni, se kapni? Szeretnél valami személyeset, olyat, amibe tényleg bele tudod tenni szíved-lelked? Kéne egy jó csapatépítő ötlet? Már régóta szeretnéd próbára tenni a kreativitásod és az ügyességed? Akkor ez neked szól!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 08. Budapest.imami

Csináld magad!

Most, hogy már eléggé hűvös, és délután 4-kor eléggé sötét van ahhoz, hogy ne legyen nagy kedvünk kimozdulni, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk magunkat egy jó kis “csináld magad” workshopon! Mielőtt bezárnád a cikket, mondván neked aztán semmi kézügyességed, várj!

Egyrészt nem is hinnéd milyen sokféle lehetőség közül választhatsz, biztos, hogy találsz olyat, amihez nem kell hatalmas kézügyesség. Másrészt ezek a foglalkozások pontosan úgy vannak kitalálva, hogy a kevésbé tehetségeseknek is legyen lehetőségük segítséggel fejlődni. Hidd el, a sikerélmény nagyon sokat segít! Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen kurzus a karácsonyi ajándékozás igazi megmentője lehet: amit te készítesz, szívvel-lélekkel, olyat a boltban nem árulnak! De ha úgy érzed, mindez biztos, hogy nem a te világod, ajándékozhatsz élményként is DIY- tanfolyam részvételt.

Mézeskalács 

Az Ékes-Édes Stúdió Hévíztől  2 km-re Cserszegtomajon található, ahol szép, zöld, vidékies környezetben tanulhatod meg a mézeskalácskészítés minden csínját-bínját. A sütéstől a díszítésen át, a kezdőtől a különböző haladó szintekig egész évben várnak tanfolyamok. Egy-két nap nyugalom és kikapcsolódás, távol a főváros zajától és közben még megtanulsz profin mézeskalácsot is készíteni. Mi ez, ha nem ajándék?

Forrás: pixabay.com

Forrás: pixabay.com

A következő tanfolyam időpontjai: Kezdő díszítő tanfolyam, 2017. január 25-27. Mézeskalács Alaptanfolyam 

Kézműves parfüm 

A békebeli parfüm illattúra és parfümkészítő worshopon kizárólag természet adta botanikai alapanyagokat felhasználva készíthetsz egyedi, személyre szabott illatot. Ehhez a tanfolyam vezetője előre bekéri a három kedvenc parfümöd nevét és az illatpreferenciáidat, legyen az virág, növény, gyanta, bármi. A tanfolyam helyszíne Pilisszentiván, ami a Széll Kálmán tértől kb. 15 perces autóút, az Árpád-hídtól pedig kb. 30 perc busszal.

Natúrkozmetikum 

Nemcsak az enni-, innivalók lehetnek kézművesek, nagy divatja van a különböző natúr kozmetikumoknak is és nemcsak a problémás bőrűek keresik őket. Na, de hogyan is ellenőrizhetjük, hogy egy krém valóban csak természetes összetevőket tartalmaz? Például úgy, hogy mi magunk készítjük! Az Articsóka Stúdióban kizárólag vegyszermentes alapanyagokból állíthatjuk elő többek között az alábbiakat: fürdőgolyó, levendulás fürdősó, sheavajhab, körömvirágos krém. Természetesen minden előállított kozmetikum hazavihető, és a résztvevőket egy különleges MONSZUN rózsaszappannal is megajándékozzák.

 Kép forrása: www.articsokastudio.hu

Kép forrása: www.articsokastudio.hu

Híres festmény megfestése

Vagyis Fess Neki! A stúdió, ahol kellemes környezetben, családoddal, barátokkal, kollégákkal vagy új emberek társaságában művészeti instruktorok segítségével lépésről-lépésre megfesthetsz egy híres festményt. Garantáltan olyan képpel távozol, amire büszke leszel!

Fessneki foglalkozások Pesten és Budán folyamatosan.

Fotó: pixabay

Fotó: pixabay

Kerámia 

Neuwirth Judit és Födő Gábor, az Apacuka Ceramics kézműves párosa egyedi mintázatú és formájú kerámiái számos helyen kaphatóak az országban, workshopjaik pedig hatalmas népszerűséggel futnak. A  2,5 órás tanfolyamon a résztvevők 6 darab tányért formáznak meg, valamint egy előre elkészített kisebb tál mázazását is kipróbálhatják. Ez az a műfaj, ahol nem lehet azonnal hazavinni az alkotásunkat, körülbelül 5 hét kell az edények száradásához, és ahhoz, hogy a munkák kész állapotba kerüljenek.

A következő tanfolyam időpontja: idén nem indul több workshop, 2017-re időpontok hamarosan, itt a FB esemény.

Kép forrása: www.apacukaceramics.com

Kép forrása: www.apacukaceramics.com

A cikk a Budapest.imami oldalán folytatódik!