Előreállhatsz a menzán a sorban – csak anyuék fizessenek érte 100 dollárt!

Nagyon sok gyerek aggódik az iskolában amiatt, hogy vajon elég menő-e a cipője, vagy a táskája. Nemrég egy floridai oktatási intézményben azonban történt valami, ami egy újabb tételt adhatott az „Amik miatt szorongok” listájához.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. augusztus 14. Családháló

Farmington Elementary School students are forced to form two converging lines as they get served on the cafeteria line at lunch Thursday morning February 15, 2012. The Farmington School Board plans to spend the lionshare of the district's capitol improvement fund to fix the entrance, kitchen and cafeteria at the school. (Pioneer Press: John Doman)

A Tanárok és Szülők Szövetsége (PTSA, ez olyasmi lehet, mint nálunk az SZMK, csak ebben tanárok is vannak) ugyanis arról értesítette a szülőket, hogy családonként 100 dollárral szponzorálhatják az iskolát, amelynek fejében nevük rákerül az iskola honlapjára, valamint a rendezvényeken is feltüntetik azokat, ezen kívül pedig a támogató szülők gyerekeinek nem kell sorban állniuk a menzán, hanem előre sorolhatnak a többi, „nem fizetős” családból származó tanuló elé…

A családok többsége érthető módon nem támogatta az ötletet, legalábbis a protekciós ebédelést illetően. A PTSA gyorsan rádöbbent mekkora hibát követett el, és azt állították, hogy a körlevél „véletlenül küldődött el”, és noha valóban volt szó a szponzorációs program elindításáról, a szövetség végül úgy döntött, hogy mégsem vágnak bele…

Az igazgató így fogalmazott helyreigazító levelében: „Kérem, tekintsék semmisnek a levelet, mivel azt előzetes egyeztetés nélkül küldték ki. Nem támogatom semmilyen olyan adományozási rendszer bevezetését, amely előnyökhöz, privilégiumokhoz juttat egyes tanulókat másokkal szemben.”

via