Energiaország a Millenárison

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 15. czefernek.lena

Ötletkaland Energiaországban címmel gyerekrajz kiállítás látható a budapesti Millenáris parkban.


A 6-9 évesek korcsoportjában a hétéves Nagy Vivien, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója végzett első helyen Így képzelem Bioxot című rajzával. A 10-14 éves korcsoportban Fenyvesi Dávid, a budapesti Stromfeld Aurél Általános Iskola 10 éves diákja nyert Takarékoskodjunk a vízzel! című művével. Emellett több különdíjat odaítélt a zsűri, melynek szempontjai között nem szerepelt a megvalósíthatóság, viszont a szabad gondolatok és ötletes felvetések sokat nyomtak a latban.

A pályázatra a 6-9 éves korosztály tagjainak a Biox és a titkos találmány című mesét kellett illusztrálniuk. A 10 és 14 év közötti gyerekek a Legyél Te is feltaláló! felhívásra olyan találmány – szerkezet vagy eljárás – illusztrációját küldték el, amely úgy segíti az ember hétköznapi életét, hogy közben a környezetet is kíméli. Ugyanez a korosztály az Európai Bizottság magyarországi képviseletének a kiírására a jövő járgányainak fantáziatervével is pályázhatott. A legjobb tervek Ötletes Ökomobilok 2050 gyűjtőnévvel szerepelnek a bemutatón – közölte az E.ON Hungária Zrt.

A Magyar Vöröskereszt minden beérkezett alkotás után 1000 forintot adományozott, az így befolyt összeget a szervezőkkel közösen a mélyszegénységben élő magyar gyerekeknek juttatják el.     Az E.ON EnergiaKaland nevű oktatási program részeként, a Gyerek ARC szervezésében két korcsoportban meghirdetett pályázatra 600 pályamű érkezett az ország minden tájáról. Ezekből látható a nyár végéig 72 alkotás óriásmolinóra nyomtatva.