Erdei iskolák határok nélkül – nonprofit honlap indult

Elindult a régió gyermek- és ifjúsági szálláshelyeit bemutató nonprofit honlap, amelynek segítségével magyarországi iskolák tájékozódhatnak a határon túli kirándulások program- és szállásajánlatairól, a határon túli iskolák pedig a magyar lehetőségekről - közölte hétfőn a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISzSz), amely a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával valósította meg a projektet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. április 29. Családháló

Elindult a régió gyermek- és ifjúsági szálláshelyeit bemutató nonprofit honlap, amelynek segítségével magyarországi iskolák tájékozódhatnak a határon túli kirándulások program- és szállásajánlatairól, a határon túli iskolák pedig a magyar lehetőségekről – közölte hétfőn a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISzSz), amely a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával valósította meg a projektet.


A magyarországi szövetség tagjain kívül a kezdeményezéshez csatlakozott a horvát, a román, a szlovák és a szlovén társszervezet is, így az érdeklődők a magyar mellett a környékbeli országok nyelvén is elérhetik az adatbázist.A kezdeményezés egyik fő célja, hogy segítse a magyar iskolákat a határon túli magyarlakta területek megismerésében, és a határon túli magyar iskolák is tájékozódhassanak a hazai lehetőségekről. Az adatbázis és a programajánló folyamatosan bővül.

A NEA tavaly jött létre a civil szervezetek támogatására. Az első évben 3,38 milliárd forintot fordított a társadalmi szervezetek finanszírozására. A szervezet államilag elkülönített költségvetése a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásával is nőhet.

Az Erdei iskolák határok nélkül honlap a http://erdei-iskolak.eu/ címen érhető el.