Évek óta egy Daciában él a kétgyermekes asszony

Hárman élnek téli hidegben és nyári kánikulában egy Dacia furgonjában - írja a manna.ro. A két gyerek és édesanyjuk két éve nevezik otthonuknak fedett furgont, melynek tetejét nejlonnal takarták le, hogy ne folyjon be a víz a ruhákra, ágyneműre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 04. bencze.aron

Hárman élnek téli hidegben és nyári kánikulában egy Dacia furgonjában – írja a manna.ro. A két gyerek és édesanyjuk két éve nevezik otthonuknak fedett furgont, melynek tetejét nejlonnal takarták le, hogy ne folyjon be a víz a ruhákra, ágyneműre.


Az édesanya matracot helyezett el az autóban, itt alszanak, a falakat ruháikkal izolálják, ez a szekrényük is egyben. A bukaresti Florea Lumini?a adományként kapta a járművet valakitől, aki megszánta a hajléktalanná vált családot. Kálváriájuk akkor kezdődött, amikor a családapa agyvérzésben elhunyt.

Lumini?a és a gyerekek utcára kerültek. Mivel a baj nem jár egyedül, a nő a napokban el is esett a csúszós úton, és eltört egy bordája, zúzódott a csípőcsontja, dolgozni sem tud.

Az Obor piacon ládákat hordott és takarított, napi 15-20 lejt keresett. Az is jól jött – mondja az asszony – mert legalább volt miből enni adnia a gyerekeknek. Most attól a kis jövedelemtől is elestek.