Ezek a legeldugottabb strandok a Balatonon

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 21. bencze.aron

Idegesíti a tömeg és a nyüzsgés, jobban szereti, ha alig vannak emberek a strandon? A fürdési szezon elején összeszedtük azokat a strandokat, ahol a megszokottnál kevesebb szolgáltatásra, cserében csendre és nyugalomra számíthat.


Roham Libidó strand, Balatonvilágos
Az egész strand akkora, mint egy közepes méretű telek. Arról, hogy létezik, csak egy tábla ad felvilágosítást a Csokonai utcában, miszerint egy meredek ösvényen kell megközelíteni. Belépőjegy nincs, sátrazó, bulizó fiatalok viszont igen, így ez kivételesen nem mindig tartozik a csendes helyek közé. Büfé és alap infrastruktúra van, de inkább csak akkor javasoljuk, ha a társaság és a hangulat fontosabb, mint a kényelem. Bővebb infó itt.

Becehegy
A partszakasz rajongói minden nyár végén elbúcsúznak a romantikus, apró strandtól, hiszen a közelben épült golfpálya és szálloda miatt sokan arra számítanak, hogy az eldugott partszakasz is az ingatlanfejlesztés “áldozata” lesz. A becehegyi strand azonban továbbra is létezik, a nyugalom szigete az egyre felkapottabb Balatongyörök mellett. Az infrastruktúra sajnos teljesen hiányzik, így a becehegyi part hivatalosan nem is tartozik a “strand” kategóriába.

Sok évvel ezelőtt volt egy bevállalós család, aki annak idején egy lakókocsiból árult alap élelmiszereket, de ma már nekünk megoldani az étkezést is. Éppen ezért gyerekekkel nem biztos, hogy ideális helyszín egy egész napos strandoláshoz. Romantikus kiruccanásnak azonban tökéletes, főleg, hogy ugyanaz a látvány fogad minket, mint a Sió üdítők csomagolásán. A strandot a Balatonederics – Balatongyörök közötti bicikliútról vagy a becehegyi vasúti megállóhelyről lehet megközelíteni.