Ezek a legdrágább karácsonyfák

Akár műfenyőről van szó, akár valódi fáról, ha közeledik a karácsony, a luxus terén is egymásra licitálnak az ékszerboltok, üzletházak - megnéztük a legkirívóbb példákat. Ha pedig otthonra szeretne valamilyen különleges (vagy különlegesen drága) fát választani, abban is segítünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 01. Origo

Műfa, ennyiért?

2016-ban, vagyis idén mutatták be a világ eddigi legdrágább arany karácsonyfáját. A Tokióban készült remekmű 19 kilogramm súlyú, a legtisztább aranyból készült, 1200 méter hosszú aranyszál szövi be. Az installáció 2 méter magas, a hatszög alakú állványt szövik be az aranyszálak. Értéke 1,8 millió dollár, ami több mint félmilliárd forinttal egyenértékű. A fát december 25-e után értékesítik, így jövőre már egy luxusingatlant díszíthet.

ginza-tanaka-golden-christmas-tree

Ékszerrel teleaggatva

Ha élő fát használunk, akkor a dekorációnak kell különlegesnek lennie. A legkézenfekvőbb dísz az ékszer. Így tettek 2010-ben Abu-Dzabiban is, ahol egy 10 méter magas fát díszítettek fel az Emirates Palace aulájában zafírral, gyémánttal, igazgyönggyel, smaragddal és egyéb drágakövekkel.
Összesen 181 ékszer került fel a fára, amelynek értéke így 11,4 millió dollár, azaz több mint 3 milliárd forint volt. Kár, hogy nem az eddigi világrekorder, 67 méteres fát díszítették fel!

emirates-palace-christmas-tree
Különleges megoldás a hegyoldalban

Olaszországban, Gubbio kisvárosában egészen különleges megoldást választottak a világ legnagyobb karácsonyfájának létrehozására. Az ugyanis a hegyoldalban fekszik, 650 méter magasra kúszik a 8,5 kilométer hosszú égősor, amely karácsonyfát mintáz.  Így összesen 3000 színes égő díszíti a „fát”. A kezdeményezés 1991-ben bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is.

6121

A folytatáshoz katt ide!