Ezer család énekel – a család napja a Ringatóval

Szórakoztató, egyben felemelő élményre számíthatnak szombaton Budapesten, vasárnap Kecskeméten az „Ezer család énekel” – A család napja a Ringatóval esemény résztvevői. A kodályi elveken nyugvó zenei nevelési módszer nemcsak fejleszti a legkisebbeket, hanem a kisgyermekes létben elszigetelődött szülőknek is segít közösséget találni. A nagyszabású rendezvény kapcsán a Családháló és a Ringató közös nyereményjátékot indított, amelynek díja a két legújabb, CD melléklettel is ellátott Ringató-könyv.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Ringató
2017. május 09. Családháló

Gállné Gróh Ilona, a kodályi alapokon nyugvó Ringató módszer kidolgozója szerint a szövegértési nehézségekkel küzdő, figyelemzavaros, hiperaktív vagy viselkedési problémás, 3 év alatti kisgyermekek esetében a direkt fejlesztés, drága képességfejlesztő játék és feladatsor beszerzése helyett érdemes először visszanyúlni az olyan egyszerű értékekhez, mint a család és a zene. A közös éneklés és játék, az együttesen átélt élmények hatására érzelmileg és értelmileg is erősen fejlődik a kisgyermek: fejlődnek társas kapcsolatai, a nyelvi képességei, a kitartó figyelme, képzelete, emlékezete, kreativitása, bővül a szókincse. Az éneklés, mondókázás lüktetése, a mozgással kapcsolt ölbéli játékok erősen hatnak a mozgásfejlődésre, az egész személyiség összerendezettségére.

A Ringató-módszer napjainkra bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is. A foglalkozásokon ma már heti rendszerességgel több ezer kisgyermekes család fordul meg. A program nem csak a babáknak jó, hanem a kisgyermekes létben gyakran elszigetelődött szülőknek is segít egymásra találni, felismerni az összetartozás érzését, közösséget építeni. Nem véletlen, hogy az idén már hetedik alkalommal megszervezett „Ezer család énekel” – A család napja a Ringatóval rendezvény nem csak szórakoztató program, hanem közösségi élmény is a résztvevőknek.

Gryllus Vilmos lesz a díszvendég május 13-án a Millenárison, majd aKodály emlékév előtt tisztelegve május 14-én Kecskeméten, a Hírös Agórában is megszervezett nagy rendezvényen. Emellett számtalan ingyenes programmal, többek között színházi előadással, gyermekkoncerttel, zenés könyvbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, LEGO DUPLO játszómedencével, Budapesten vásári forgataggal és közlekedési parkkal, Kecskeméten néptánc-bemutatóval, és természetesen nagy szeretettel várják a családokat.

A budapesti esemény fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kecskeméti rendezvény az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.

*

A Családháló és a Ringató közös nyereményjátékot indított ebből a neves alkalomból, melynek díja a két legújabb Ringató-könyv: Gállné Gróh Ilona: Szunnyadj, kisbaba és Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben – mindkettő CD melléklettel! További részletek a Családháló FB oldalán.