Ezért könnyebb négy gyerekkel, mint hárommal

Egy gyerekkel sem könnyű - mennyire lehet vajon stresszes annak az élete, akinek több van? Meglepő módon, a kutatások szerint a négy vagy több gyerekes anyák nyugodtabbak, mint azok, akik kevesebb gyereket nevelnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyereknevelés
2018. október 01. Babaszoba

A TODAY 7000 anyát kérdezett meg, és felmérésükből kiderült, hogy a háromgyerekes anyák a legstresszesebbek: többször feszültek, mint azok, akiknek csak egy vagy két gyermeke van, és azoknál is gyakrabban idegeskednek, mint akik négy vagy több gyereket nevelnek. A szakemberek szerint ennek lehet az az oka, hogy a nagyobb családban élők egyszerűen megtanulnak együtt élni a stresszel és jobban kezelik a feszült helyzeteket. De az is előfordulhat, hogy eleve az vállal több gyereket, aki nyugodtabb természetű.

“A nagycsaládos anyukákat gyakran félreismerik, úgy gondolják róluk, hogy állandóan idegeskednek” – mondja Kelley Kitley pszichológus, aki maga is négy gyermek édesanyja. “Sokat segít, hogy a gyerekek együttműködnek, bátorítják egymást, többet segítenek otthon, és persze szórakoztatják is egymást. Persze, vannak olyan részei a nagycsaládos életnek, amelyek nagyon nehezek, például állandóan megy a mosógép, de összeségében jó móka.”

A bejegyzés folytatásához kattints.