Ezért szeretik a gyerekek a dínókat

Később is jól jöhet még a dínómánia, könnyebben és gyorsabban tanulnak ugyanis azok, akikre jellemző, hogy egy időre teljesen eltűnjenek a dinoszauruszok vagy épp az autók világában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. december 15. Dívány

A dinók iránti lelkesedését felnőttkoráig megőrző őslénykutató, Kenneth Lacovara szerint az is vonzó lehet a kisgyerekek számára, hogy a dinoszauruszok világába fejest ugorva végre olyan témát találhatnak maguknak, amiben könnyedén lepipálhatják a szüleiket és a tanárokat. A gyerekek magabiztossága szempontjából is fontos tehát a sokszor csak néhány hónapig tartó, de egy rövid ideig tényleg mindent meghatározó hobbi.

A különböző korszakok és a látszólag megkülönböztethetetlen, furmányos dínónevek között egyaránt játszi könnyedséggel ellavírozó gyerekek sokszor tényleg félelmetes méreteket öltő lexikális tudása ráadásul nem is tűnik el nyomtalanul.

A többnyire a 2-6 éveseket érintő, már-már mániákusnak ható, „intenzív érdeklődés” néven ismert jelenség későbbi mellékhatásai között szerepel ugyanis a hatékonyabb információfeldolgozás, a jobb koncentrálóképesség és a kitartás is. Kelli Chen gyermekpszichológus szerint amellett, hogy könnyebben tanulnak és intelligensebbek a társaiknál, a gyerekek magabiztosságára is pozitív hatással vannak az intenzív érdeklődés jellemezte időszakok.

A cikk itt folytatódik!