Ezt a boldog családot tépte szét az iszonyú robbanás

Nyolcéves kisfia azonnal meghalt, a felesége az életéért küzd, hatéves kislánya lábát pedig le kellett vágni - ezzel a borzalmas eredménnyel zárult egy háromgyerekes családapa számára a bostoni maraton. A férfi, aki maga is megsérült, nem tudja, képes lesz-e valaha is feldolgozni az átélt iszonyatot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 17. bencze.aron

Nyolcéves kisfia azonnal meghalt, a felesége az életéért küzd, hatéves kislánya lábát pedig le kellett vágni – ezzel a borzalmas eredménnyel zárult egy háromgyerekes családapa számára a bostoni maraton. A férfi, aki maga is megsérült, nem tudja, képes lesz-e valaha is feldolgozni az átélt iszonyatot – írja Borsonline.


A kevés igazán boldog família egyike volt Richardéké, barátaik csak úgy írták le őket: a tökéletes család. A bulvárlap cikkében kitér arra is, hogy a 42 éves apa, Bill Richard a futók között volt a bostoni maratonon, családja pedig – 43 éves felesége, Denise, és három gyerekük, a nyolcéves Martin, a 12 éves Henry és a hatéves Jane – a célnál várta, hogy mikor fut be az apa. A gyerekek anyjukkal épp fagyizásból tértek vissza helyükre, amikor a közvetlen közelükben felrobbant a két bomba, számolt be a Daily Mail.

A középső fiút, Martint szinte széttépte a detonáció és azonnal meghalt. Édesanyja olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy azóta is élet és halál között lebeg, az orvosok nemrég agyműtétet hajtottak végre rajta. Ha túléli is, nem biztos, hogy valaha még ép ember lesz. A hatéves Jane-nek amputálni kellett az egyik lábát.

Egyedül a 12 éves Henry úszta meg sértetlenül a merényletet, a családfő pedig kisebb sérüléseket szenvedett a bombából szétrepülő repeszekből. A férfi a történtektől olyan sokkot kapott, hogy szemtanúk szerint úgy nézett ki, mint egy élőhalott.

(…)

A Facebookon barátai egy fotó posztoltak Martinról, amelyen éppen a békét hirdeti: „Ne okozzunk több szenvedést az embereknek. BÉKE” – áll a maga készítette táblán.

Fotók: Facebook