Ezt várjuk az újévtől

A tanuló, a diplomás takarító, az asztalos, a tanár és a nyugdíjas mondja el az elmúlt év, számára legemlékezetesebb eseményét. Mit várnak az új esztendőtől?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 01. szabo.daniel

A tanuló, a diplomás takarító, az asztalos, a tanár és a nyugdíjas mondja el az elmúlt év, számára legemlékezetesebb eseményét. Mit várnak az új esztendőtől?


– 2012 legemlékezetesebb pillanata?

Virág – 17 éves, tanuló

A legjobban arra fogok emlékezni, hogy sikerült a kresz-vizsgám. Igaz, hogy nem elsőre, de a lényeg a végeredmény.

Judit – 29 éves diplomás takarító

A legvége a legemlékezetesebb, mert ennél csak jobb lehet 2013.

Doma – 31 éves asztalos

Talán az eddigi legjobb évünk volt. A legemlékezetesebb pillanatom ezzel együtt egy csúnya baleset volt: vizátfolyáson csúsztam meg az autómmal egy német autópályán és valami hihetetlen csoda folytán az autó ugyan totálkárosra tört, én a saját lábamon tudtam kiszállni, egy karcolás nélkül megúsztam.

Gábor – 42 éves tanár

Sok ilyen volt, de nem nehéz a választás: harmadik gyermekem születése.

Erzsébet – 54 éves nyugdíjas

A Karácsony volt számomra a legemlékezetesebb, hiszen mind a hat gyermekem hazajött, nagyon régen nem volt így együtt a család.

– Mire számít az újévben?

Virág – 17 éves tanuló

Mostanáig nem sikerült eldöntenem, „mi leszek, ha nagy leszek”, de nem halogathatom tovább. A következő évben ez a feladat. Azt remélem, hogy addigra azt is kitalálják végre, mire számíthatnak pontosan a továbbtanulni vágyók.

Judit – 29 éves diplomás takarító

Még két hónapig Németországban leszek, most úgy tűnik, utána végleg hazaköltözöm. Nem így terveztem, szerettem volna még pár évet kint tölteni, de rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való a bevándorló élet, ráadásul rendes munkát sem sikerült találnom. Ha hazajöttem, visszairatkozom a doktori iskolába, és biztosan munkám is lesz. Ja, és megcsinálom a német felsőfokú nyelvvizsgát is.

Doma – 31 éves asztalos

Kereken egy éve ilyenkor egyedül vágtam neki a svájci életnek, mostanra sikerült a feleségemet és a kislányomat is kiköltöztetni. Nagyon szeretünk itt élni, mert errefelé valahogy működnek a dolgok, ellentétben Magyarországgal. Azt várom a következő évtől, hogy legalább ilyen sikeres lesz mint a mostani.

Gábor – 42 éves tanár

Sokkal könnyebb évre nem számítok. Az ország nehéz helyzetben van továbbra is, és nem úgy tűnik, hogy ez hamarosan meg fog változni. Pár hónapig elhittem, hogy a pedagógusok helyzete végre rendeződni fog, majd persze kiderült, hogy nem így lesz. Nem tragédia, de azért szomorú. Már annak is örülök, hogy a munkahelyem stabil, nem kell attól izgulnom, miből tartom el a családot.

Erzsébet – 54 éves nyugdíjas

Jövőre a férjem is nyugdíjba vonul, költözés, vagyis óriási változás előtt állunk. Mindenképp ez fogja meghatározni az évet, arra számítok, hogy nagyon nehéz lesz, de bízom benne, hogy ahogyan eddig is, úgy most is sikerül majd megfelelően megoldanunk a helyzetet.