Férjhez megy a király legkisebb lánya

A királyi esküvő rajongók fellélegezhetnek: bár úgy tűnt, a luxemburgi frigyet egyhamar nem követi mesés ceremónia, de fordult a kocka. Mégpedig alaposan.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 26. bencze.aron

A királyi esküvő rajongók fellélegezhetnek: bár úgy tűnt, a luxemburgi frigyet egyhamar nem követi mesés ceremónia, de fordult a kocka. Mégpedig alaposan.


A svéd királyi ház ugyanis közleményben tudatta alattvalóival és a világgal a hírt, miszerint XVI. Károly Gusztáv király legkisebb lányát, Magdolna (Madeleine) hercegnőt eljegyezték – az udvar és szülei legnagyobb örömére. A hercegnő kezét már egy hónappal ezelőtt – állítólag igen romantikus körülmények között – kérte meg a dúsgazdag és sokak szerint jóképű Christopher O’Neil. A bankár és a hercegnő kapcsolat 2011 elején került napvilágra, tavaly novemberben pedig már közösen béreltek lakást New Yorkban. A protokolláris, családi bemutatásra pedig idén májusban került sor Viktória hercegnő lányának keresztelőjekor. A bankár maradéktalanul elnyerte Szilvia királyné tetszését, mint mondta, a lányos anyukák – különösen a királylányosak – pont ilyen vőre várnak. Mindazonáltal az eljegyzés hivatalos bejelentésével azért kellett várni egy hónapot, mert az alkotmány szerint a hírt először a miniszterelnökkel kell tudatni, majd következik a kormány, végül a miniszterek adják áldásukat a frigyre.

Mint ahogy a fentiekből már kiderült, nincs törvényes akadálya annak, hogy a svéd hercegnő – a tervek szerint jövő nyáron – férjhez menjen vőlegényéhez. Remélhetőleg ez a jegyesség már kitart az esküvőig, hiszen a hercegnő előző jegyessége azért hagyott némi rossz szájízt maga után. (A volt vőlegény, Jonas Bergström ügyvéd jegyességük alatt intim viszonyba keveredett néhány nővel – a hercegnő ezért adta vissza a gyűrűjét.)

A hercegnő és Cristopher között 8 év korkülönbség van, de ez az elhanyagolható részletkérdés sem megismerkedésükkor, sem később nem jelentett akadályt.