Figyelem, nagyon erős UV-B sugárzás várható

Az ország szinte teljes területén nagyon erős, a 7,5-ös értéket is elérő UV-B sugárzás várható csütörtökön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt 11 és délután három óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, a kicsikra pedig kiemelten fogyeljünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 16. szabo.daniel

Az ország szinte teljes területén nagyon erős, a 7,5-ös értéket is elérő UV-B sugárzás várható csütörtökön – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt 11 és délután három óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, a kicsikra pedig kiemelten fogyeljünk!


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma nagyon erős UV-B sugárzásra kell számítanunk, értéke csaknem az egész ország területén közelíti a legmagasabb, 8-as erősséget.
Némileg enyhébb, ám erős sugárzás lesz a Dél-Dunántúlon.

Ilyen sugárzási szint esetében a szakemberek szerint délelőtt 11 és délután három óra között nem tanácsos napozni, a fényvédő krém használata pedig a jelzett időtartamon túl is indokolt.  
A szolgálat még szerdán arra figyelmeztetett, hogy csütörtökön a sugárzás szintje elérheti a riasztási határértéket. Ekkor normál bőrtípusnál már 17 percnyi napon tartózkodás is bőrpírt okozhat.