Filmek, amik feledhetetlenné tettek egy-egy múzeumot

Az Éjszaka a múzeumban-filmek nem az egyetlenek, amelyek cselekménye részben vagy teljes egészében egy múzeum háza táján zajlik. Van (múzeum)élet A nemzet aranyán és a Da Vinci-kódon túl is. Nézzük, milyen esetekben futhatunk össze még múzeumokkal a filmvásznon!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
film
2017. november 12. Felelős Szülők Iskolája

Meglógtam a Ferrarival (1986)

Ebben a klasszikus komédiában (John Hughes rendezésében) a középiskolás Ferris Bueller (Matthew Broderick) a barátnőjével és a legjobb barátjával meglóg a suliból, hogy Chicago-on keresztülszáguldva kieressze kicsit a gőzt, az utazásnak pedig része a híres műalkotásokkal a Chicagoi Művészeti Intézetben. A mindössze kétperces jelenetben Bueller és barátai olyan alkotások “társaságába keverednek”, mint Edward Hopper “Éjjeli baglyok” című műve és a “Vasárnap délután a Grande Jatt-szigeten” (1884) a francia Georges-Pierre Seurat-tól.

A Thomas Crown-ügy (1999)

Az 1968-as Steve McQueen / Faye Dunaway-klasszikus feldolgozásában a milliárdos Thomas Crown (Pierce Brosnan) egy olyan playboy üzletember, aki műkincstolvajként is brillírozik, mikor Claude Monet San Giorgio Maggiore alkonyatkor című munkáját eltulajdonítja a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumból. Bár a múzeum külső felvételét a város engedélyezte, a Met nem volt hajlandó hozzájárulni a beltéri forgatáshoz. Ehelyett a csapat több jelenetet, köztük a káprázatos finálét, mely René Magritte “Az ember fia” (1964) című munkájának állít emléket, a New York Public Library-ben forgatott.

Az orosz bárka (1992)

Szentpétervár Téli palotája 1732-től az 1917-es orosz forradalomig a cárok otthona volt. Ma az 1764-ben Nagy Katalin által alapított Orosz Állami Hermitage Múzeum főépülete. Az épület egy másik életbe bújt, amikor Alexander Sokurov rendező több mint 2000 színészt hozott be a múzeumba, hogy az orosz történelem 300 évét ábrázolja. A kamera az Ermitázs 33 termén halad keresztül egy vágás nélküli 90 perces filmet forgatva, a filmtörténet leghosszabb snittjét és az egyetlen egész estés, egy felvétellel készült filmjét adva a világnak.

A bűn árfolyama (2009)

A cikk ITT folytatódik.