Fogyatékos gyerekek táboroznak Bükkszentkereszten

Hatvan fogyatékos gyerek táborozik a görög katolikus egyház papnövendékeinek szervezésében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszten ingyenesen, a vakáció július 15-ig tart - közölte Feczkó Ágnes, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöki hivatalának sajtófelelőse az MTI-vel vasárnap.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 10. szabo.daniel

Hatvan fogyatékos gyerek táborozik a görög katolikus egyház papnövendékeinek szervezésében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszten ingyenesen, a vakáció július 15-ig tart – közölte Feczkó Ágnes, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöki hivatalának sajtófelelőse az MTI-vel vasárnap.


“Hordozzátok egymás terhét!” – ez a Szent Damján Tábor jelmondata, amely a szolidaritásra, a felebaráti szeretetre és egymás segítésére hív – mondta Feczkó Ágnes.

A nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet növendékei által szervezett, színes, változatos programokat nyújtó egyhetes együttlét célja, hogy a szülők válláról levéve a terhet, élményekkel gazdag nyári vakációt szerezzen enyhe- és középsúlyos fogyatékkal élő gyerekek számára – tudatta Zadubenszki Norbert papnövendék-szervező, aki azt is elmondta: ezek a gyerekek főleg hátrányos helyzetű családokban nőnek fel, legtöbbjüknek ez az egyetlen nyaralási lehetőségük.

Az immár tizennegyedik Szent Damján Tábor lakóinak a vakáció ingyenes.

A gyerekekkel önkéntesek – mintegy száz egyetemista, középiskolás és papnövendék – foglalkoznak. A tábor másik célja ugyanis az, hogy a fiatalokat közelebb hozzák a fogyatékkal élő embertársaikhoz, megmutassák nekik, miként lehet bizonyos hiányosságokkal is teljes, sőt boldog életet élni – tette hozzá Feczkó Ágnes.