Forgószél avagy a képzelet csodája – Mesebalett bemutató Győrben

A Győri Balett Forgószél avagy a képzelet csodája címmel mesebalettet mutat be szombaton a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 11. szabo.daniel

A Győri Balett Forgószél avagy a képzelet csodája címmel mesebalettet mutat be szombaton a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében.


A táncjáték koreográfiáját Velekei László készítette az Óz, a nagy varázsló című mese alapján, a dramaturg Kszel Attila.

A Fiatalok a fiatalokért elnevezésű pályázati program felhívása adta az ötletet, hogy a történetet a Győri Balett ifjú táncosaival és a tánc- és képzőművészeti iskola balettnövendékeivel feldolgozzuk – mondta a koreográfus az MTI-nek.

A kompozíció a tánc nyelvén és Totó kutya belső monológjain keresztül kalauzolja végig a mesés kalandokon a nézőket. Sajátos megoldás, annál is inkább, mivel az Ózban minden állat beszél, csak a kutya nem szólal meg, pedig a történet szerint neki is vannak érzelmei és gondolatai – avatott be a koreográfiába Velekei László.

A produkciót Bognár Alex jóvoltából különleges látványelemek és Győri Gabriella érdekes jelmezei színesítik. A kompozícióban az együttes fiatal művészein kívül balettiskolások is színre lépnek. A legfiatalabb közreműködő hét éves – tette hozzá a koreográfus.