Geréb ügye a BBC újságírójának szemével (videóval)

Nick Thorpe, a BBC újságírója - akinek minden gyermeke saját otthonukban látta meg a napvilágot - riportot készített a magyarországi otthonszülés helyzetéről és a Geréb Ágnes-ügyről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 15. czefernek.lena

Nick Thorpe, a BBC újságírója – akinek minden gyermeke saját otthonukban látta meg a napvilágot – riportot készített a magyarországi otthonszülés helyzetéről és a Geréb Ágnes-ügyről.


Nick Thorpe-nak saját bevallása szerint olyan pozitív élmény volt az otthonszülés, hogy ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy öt gyermeket vállaltak feleségével. A BBC Magyarországon élő, kelet-közép-európai tudósítója filmjében arra kereste a választ, miért van az, hogy itthon a szülések 99 százaléka kórházi körülmények között történik és hogy Geréb Ágnest úgy ítélték el, mint a társadalomra veszélyes egyént.

A riport során Geréb Ágnes kifejti: az otthonszüléssel kapcsolatos legfontosabb célkitűzésük a bába egyenlőségének és a jelenlétének hangsúlyozása, hiszen a nőknek szükségük van erre a fajta segítségre. “Mikor egy anya szülés után meglátogat, hogy köszönetet mondjon, mindig azt hangsúlyozom, hogy elsősorban magának legyen hálás, amiért engedte, hogy segítsek.”