Guinness-rekord? 87 nap eltéréssel születtek az ikrek

Ilyen még nem volt: három hónap eltéréssel jött világra egy ikerpár két tagja. Anyjuk csodának tartja a történteket, a kicsik a Guinness Rekordok könyvébe is bekerülhetnek - írja a Borsonline.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. április 28. Családháló

Ilyen még nem volt: három hónap eltéréssel jött világra egy ikerpár két tagja. Anyjuk csodának tartja a történteket, a kicsik a Guinness Rekordok könyvébe is bekerülhetnek – írja a Borsonline.


A bulvárlap a Mirror cikkére hivatkozva úgy fogalmaz: Amy és Katie között ma már alig van különbség, pedig az egyikük súlyosan alulfejlett koraszülöttként jött világra, míg a másik majdnem végig kivárta a kiírt időt. ilyet még a tapasztalt orvosok sem láttak.

Mint írja a lap, amikor az ikrekkel várandós Mary Jones-Elliottnál a kelleténél hónapokkal előbb megindult a szülés, azt hitte, mindkét gyereke koraszülöttként jön világra – ám csak az egyik született meg. A másik úgy döntött, jól érzi magát a mama hasában, úgyhogy vár még egy kicsit, és végül csak 87 nappal később bújt elő. A két kicsi nem csak ezzel állított fel rekordot – az eddigi legnagyobb eltérés 84 nap volt két iker születése között – hanem azzal is, hogy mindketten épek és egészségesek. Az orvosok szerint erre nagyjából annyi esély volt, mint megnyerni a lottóötöst.

Igaz, a két gyerek születése közötti három hónap nem volt egyszerű. „Amy alig több mint négy hónaposan jött világra, és az életéért küzdött az inkubátorban, míg Katie a hasamban ugyanúgy veszélyben volt, és mindennap azért rettegtünk, túléli-e” – mesélte a 34 éves anyuka, aki végtelenül boldog, hogy minden ilyen jól alakult.

Az ikrekről képeket itt nézhetik meg.