Gyerekek mentették meg az életét!

Három és fél évvel ezelőtt az orvosok a negyedik szívműtétet akarták elvégezni Ildikón, s csak néhány hónapot jósoltak a 44 éves asszonynak. Ő azonban azóta is él és virul, sőt, a leletei szerint már műteni sem kell - olvasható a Blikkben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 18. bencze.aron

Három és fél évvel ezelőtt az orvosok a negyedik szívműtétet akarták elvégezni Ildikón, s csak néhány hónapot jósoltak a 44 éves asszonynak. Ő azonban azóta is él és virul, sőt, a leletei szerint már műteni sem kell – olvasható a Blikkben.


– A gyerekeknek köszönhetem. Most éppen az ötéves ikerlányoknak, Jankának és Lucának, akiknek évek óta a pótmamája vagyok. Ám voltaképpen, mióta 14 éves koromban kiderült a betegségem, mindig a gyerekek segítettek, hogy a nehéz időszakokban se adjam fel – meséli Ildikó, akinek csodával határos javulását az orvosok sem tudják mással magyarázni, mint a gyerekterápiával.

Harminc évvel ezelőtt egy rosszullét és hosszas kivizsgálások után közölték vele a lesújtó hírt, hogy a szíve beteg, s ráadásként még azt is, hogy sosem szülhet gyerekeket.

– Kezdetben a nővérem gyerekei voltak, akikkel foglakoztam, és akik vigaszt nyújtottak nekem. Később aztán úgy alakult, hogy mégis bekötötték a fejem, s végül mégis várandós lettem. Így született meg előbb a lányom, később pedig a fiam is. A kardiológusom persze nem örült.

Huszonkilenc évesen leszázalékolták, amit olyan rettenetes csapásként élt meg, hogy romlott az állapota. A nyakába szakadt szabadidő viszont lehetővé tette, hogy pótmamáskodjék: hol barátnőjének, hol a szomszédainak a gyermekeire vigyázott.

– Több szívműtéten voltam már túl, de három évvel ezelőtt, az akkori leleteim szerint ismét kés alá kellett volna feküdnöm. Az orvosok ráadásul azt mondták legfeljebb néhány hónapom lehet hátra. A gyerekeim ugyan felnőttek, de már megszülettek a szomszédban az ikrek, akikre nagyon sokat vigyáztam. Mikor hazaértem, csak az zakatolt a fejemben: őket nem hagyhatom cserben!

Azóta jó pár h év is eltelt. Ildikó pedig, köszöni, jól van.