Gyerekeket vetnek a mélybe a közszolgálati televízióban

Tizenkét éves gyerekek versenyeznek majd az m1 Maradj talpon! című vetélkedőjének pénteki műsorában. A szervezők a kérdéseket és a nyereményeket is a korosztályhoz alakították; a fődíj ezúttal osztálykirándulás lesz a floridai Orlandóba, az igazi Disney Worldbe - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-t.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 12. szabo.daniel

Tizenkét éves gyerekek versenyeznek majd az m1 Maradj talpon! című vetélkedőjének pénteki műsorában. A szervezők a kérdéseket és a nyereményeket is a korosztályhoz alakították; a fődíj ezúttal osztálykirándulás lesz a floridai Orlandóba, az igazi Disney Worldbe – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-t.


Mint kifejtették, sok gyerek jelentkezett a műsorba, ezért kaptak lehetőséget a fiatalok is a közszolgálati televízió vetélkedőjében a játékra. Kiemelték: a versenyzők nemcsak maguknak és családjuknak nyerhetnek értékes ajándékokat, hanem az egész osztályuknak, iskolájuknak is. A játékosok pénznyeremény helyett a különkiadásban a főnyereményen túl az eredeti összegeknek megfelelő technikai felszerelésekért, élményekért, kirándulási lehetőségekért és családi utazásokért játszanak.

Mivel a játékszabályban megszabott 18 éves korhatárnál fiatalabbak nem jelentkezhetnek a műsorba, a tizenkét éves gyerekek szülői felügyelettel és beleegyezéssel vehetnek részt a játékban – írta az MTVA.

Mint írták, a kérdések témáit is a fiatal játékosokhoz igazította a stáb, például népszerű film- és rajzfilmfigurákkal, mint Harry Potter és Spongyabob, vagy éppen a János vitézzel és a Facebookkal kapcsolatos kérdések kerültek a feladványok közé.

Az MTVA tájékoztatása szerint a Maradj talpon! Facebook-oldalán meghirdetett lehetőségre az ország több pontjáról jelentkeztek az iskolák; a versenyzőket az osztálytársak választották ki maguk közül, így tanulmányi versenyen jeleskedő gyerekek és a közösségben aktív fiatalok kerültek a játékosok közé.