Hagyományteremtő sportnap a Pénzügy-pályán

Hagyományteremtő céllal rendezett családi és sportnapot a pasaréti Pénzügyőr Sport Egyesület futballpályáján az IKSZ. A színes sportlehetőségek kipróbálása sokakat vonzott a szikrázó vasárnapi napsütésben, a programok mellett zsíroskenyér, málnaszörp, sör és ugrálóvár gondoskodott a jó hangulatról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 01. czefernek.lena

Első alkalommal rendezte meg vasárnap az IKSZ Sport Munkacsoportja a Családi és Sport Napot a budai Pénzügyőr pályáján. Az esemény gerincét egy 7 csapatos futballtorna adta, de a két csoportban zajló, 2×15 perces mérkőzésekből összeállt minibajnokság partvonalánál mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

Aki nem fért be egyik csapatba sem, belekortyolhatott a legkülönfélébb frissítőkbe, vagy haraphatott a felszolgált zsíros kenyérből, almából.  Ezen felül egy hatalmas ugrálóvár, egy pétanque-szett, egy rögtönzött méta- és a kora reggel felállított röplabdapálya által kínált lehetőségek közül választhattak a kilátogatók.

A futballtornát a Narancslé nevű formáció nyerte, megelőzve a BMRG gimnáziumi csapatát, valamint az IKSZ vezetéséből álló F-IKSZ-et. Röplabdában a versenyszellem fölött a bajtársiasság diadalmaskodott, a foci miatt alkalomadtán megfogyatkozó csapatokat éppen “szabad” résztvevők töltötték fel, így a végeredmény is ennek megfelelően testvéries körülmények között alakult ki.

A rendezvényt a II. kerületi önkormányzaton kívül az IKSZ is támogatta, de a cél igen sokakat megmozgatott; a Hotel Panda számos eszközt és a sörcsapot is ingyen biztosította, valamint tárolóhelyiséget a szállóban, a Pénzügyőr pedig ingyen bocsátotta rendelkezésre a tökéletes állapotú pályát. Vasas Gyula elmondta, hogy a számtalan névtelen segítőnek is nagy köszönettel tartozik.