Hálából az ápolóra bízta a névadást a mentőben szült nő

Az újdonsült anyuka annyira meghatódott és hálás volt a segítségért, hogy a mentőben szolgálatot teljesítő ápolónő választhatott nevet az egészséges kisfiúnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2018. július 11. Családháló, OMSZ

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei mentésirányítást nemrég egy szülő nőhöz hívták segítségül. A mentőápoló nő, aki a a mentőautóban tartózkodott – éppen kilenc hónapja állhatott szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál – a helyszínre érve, gyors betegvizsgálatot követően úgy döntött, hogy azonnal kórházba indul, a terhessége utolsó napjaiban levő kismamával.

Az események felgyorsultak útközben: a magzatvíz elfolyt és egyre gyakrabban jelentkeztek a fájások. Ahogy a mentő félre tudott húzódni, a szülés be is indult, s az ápolónő a gépkocsivezető segítségével segítette világra az újszülöttet.

Az újdonsült anyuka annyira meghatódott és hálás volt a segítségért, hogy úgy döntött, az őt segítő ápolónő választhat nevet az egészséges kisfiúnak.

Az édesanyát és a kis Noelt végül stabil állapotban adták át kórházban a mentők – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook- oldalán.