Halálra éheztettek egy másfél éves gyermeket

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 18. bencze.aron

Meghalt egy másfél éves gyerek a Fejér megyei Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni, hangzott el szerda este az M1 Híradójában. A Tények úgy értesült, hogy a szülők úgy gondolták: elég, ha fénnyel táplálják.


A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A kisfiú otthonszüléssel jött a világra, születését be sem akarták jelenteni, anyakönyvet is csak az önkormányzat határozott fellépése után váltottak ki.

Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A rendőrség büntetőeljárást indított a szülők ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

2008-ban egy 41 éves óbudai férfi kényszerítette fényevésre a családját, felesége meghalt, a férfi és kétéves kislányuk életben maradt. A férfi, aki ma is kényszergyógykezelés alatt áll, akkor azzal védekezett, hogy nem fényevés, hanem egy háromhetes tisztítókúra-böjt áldozata lett a felesége.