Hallowen és Csokikoncert – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 03. bencze.aron


Halloween és őszi szünet az Állatkertben
(Fővárosi Állat- és Növénykert – 2012. október 28. – november 4.)

Láttad már a Varázshegyet? Csodáld meg benne a több mint 100 különleges állatot és a csillagtéri állatbemutatót! Ülj be az időgépbe és nézd meg a 3D-s vetítést! Simogass ráját, hallgasd a bálnák szívdobbanását! Eshet eső, fújhat szél – a Varázshegy akkor is jó kalandot ígér! A Fővárosi Állat- és Növénykertben halloweeni kézművesfoglalkozás, arcfestés, varázslatos bűvészműsor vár minden gyereket a négynapos hétvége alatt!

Pettson és Findusz
(Budapest Bábszínház – 2012. november 3., 14:30, november 6-7., 15:00)

Sven Nordquist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Az előadás tere meleg színekkel, különös bútordarabokkal egyszerre idéz egy ideális gyerekszobát és egy ezermester műhelyét: számtalan zug, fiók, sarok segíti a játékot.

Csokikoncert
(Budapest, Millenáris Fogadó – 2012. november 4. vasárnap, 10:00)

Lehet-e elég korán kezdeni a koncertre járást? Vajon tudják-e a gyerekek, hogy milyen hangja van a brácsának? Egyáltalán tudják-e, hogy mi az a brácsa? A Csokikoncerteken Lukácsházi Győző irányításával a gyerekek önfeledten kalandozhatnak a hangszerek és a hangok világában, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit zsebelhetnek be. A vidám dalok mellett mesekönyvek, arcfestés és sok más játék is kiegészíti a koncertélményt.

6. KözJóTett
(Budapest, több helyszínen – 2012. november 5-15.)

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a KözJóTett elnevezésű önkéntes programsorozat az otthonokban élő gyerekek, utcán kéregető hajléktalanok, magukra hagyott idősek védelmében. A Cseppkő utcai Gyermekotthon kis lakóit az önkénteskedni vágyó fiatalok tárlatvezetésen kísérhetik végig, lovas programon vehetnek részt velük, kincskereső túrán kalauzolhatják őket a Hármashatár-hegyen, vagy a gyerekek segítségére lehetnek az otthonban megrendezett kreatív foglalkozáson.

Álomút – rajzpályázat
(Budapest – 2012. október 31. – november 30.)

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Megosztanád ezeket az élményeket az ovis barátaiddal vagy az osztálytársaiddal is? Ha ezekre a kérdésekre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint elindulni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázatán, ahová bármilyen rajzot beküldhetsz, aminek témája a közlekedés, útépítés, a jövő útja vagy az út és környezet kapcsolata.