Hamarosan itt a nagykarácsonyi Mikulás Fesztivál

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 19. czefernek.lena

A magyar Mikulás “lakóhelyén”, a Fejér megyei Nagykarácsonyban november 2-án kezdődik meg az immár tizenhatodik Országos Mikulásfesztivál december 23-ig tartó programsorozata, amelynek keretében 52 nap alatt kétszáz programot tartanak.


Színielőadások, zenés, táncos programok szórakoztatják majd a gyerekeket – mondta el a fesztivál képviseletében Kőhalmi Tibor. Egyebek között a Megasztárban feltűnt Patai Anna főszereplésével előadják a Bőrönd című mesemusicalt, koncertet ad Szandi, megnyílik a manók világába betekintést nyújtó kiállítás, s környezetvédelmi társasjátékon is részt vehetnek “Mikulásfalva” látogatói.

A fesztivál ünnepélyes megnyitója november 4-én lesz, határon túli magyar gyerekek részvételével. Délvidékről és Felvidékről, valamint Kárpátaljáról és várhatóan Erdélyből érkezik majd a rendezvényre egy-egy autóbusznyi kisgyerek, hogy találkozzon a Mikulással.

A fesztiválra érkezőket dolgozószobájában és a meseteremben várja az ősz ajándékosztó. Beszélget a kicsikkel, mesét mond  nekik, és megajándékozza őket. Rezidenciájának udvarán pedig szánhúzó szarvasaival találkozhatnak, s csillagjáró szánját nézhetik meg a gyerekek.

A játszóházban számos programba kapcsolódhatnak be a látogatók. Egyebek között részt vehetnek a zöld karácsony óriás társasjátékban, amelynek keretében a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhetnek meg. A pályázaton nyert éremverő géppel pedig saját nagykarácsonyi érmét verhetnek, a magukkal vitt karácsonyfadíszeikkel pedig a megyék karácsonyfáit ékesíthetik fel.

A nagykarácsonyi Mikulás programok minden évben sok érdeklődőt vonzanak: tavaly több mint 16 700 látogatója volt a Mikulásnak. A rendezvények népszerűségéhez hozzájárul az is, hogy a helységben működik a karácsonyi szeretetposta, ahol adventi bélyegzővel látják el a Nagykarácsonyon keresztül feliratú küldeményeket.