Határtalan hülyeség: A történelem legpusztítóbb turistái

Nudizás a romvárosban, szelfizés közben összetört szobor, csomagtartóba rakott kisbölény, összefirkált műalkotás – ritka nagy baromságokat tudnak az emberek elkövetni turistáskodás közben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
utazás
2017. október 29. Dívány.hu

Van, aki azért indul útnak a világban, hogy természeti csodákat lásson, különleges kulturális élményekben legyen része, vagy hogy új, izgalmas ízeket kóstoljon. Más meg azért, hogy hülyébbnél hülyébb helyeken szelfizzen, mindent összefogdosson, firkáljon, romboljon. Ezúttal róluk, a pusztító turistákról lesz szó, a Thisisinsider.com gyűjteménye alapján. Bármerre is utazol, légyszi ne legyél olyan, mint ők!

A Machu Picchu nudistái

A perui hatóságoknak fogalma sincs, hogyan került a Machu Picchu a pucérkodó turisták kedvenc helyei közé, de tény, hogy ott van. Annyira szeretnek az emberek ruha nélkül pózolni itt, hogy már a belépőjegy hátuljára is kénytelenek ráírni a figyelmeztetést, hogy a romvárost csak ruhában szabad látogatni. Az őrök annyi meztelenül pózoló turistát láttak már erre, hogy azt fontolgatják, hogy miattuk megtiltják az egyéni látogatást, és csak hivatalos idegenvezetővel lehet majd körbejárni a területet, aki figyel majd arra, hogy mindenkin fent maradjon a nadrág.

Aki letörte egy 600 éves szobor ujját

Egy 55 éves amerikai orvos Firenzében, a Museo dell’Opera del Duomóban került testközelbe egy 600 éves szoborral. A férfi arra volt kíváncsi, neki nagyobb a keze, vagy a szoboré. A nagy méregetés közben a kezében a szobor egyik ujját sikerült letörni – azonnal le is tartóztatták felesége és gyerekei szeme láttára.

Akik egy bölényborjút tettek a csomagtartójukba

Ha egy nemzeti parkban kirándulva észreveszel egy cuki kisállatot, mit csinálsz? Tisztes távolságból elolvadsz tőle milyen aranyos, lefotózod és tovább túrázol, vagy megfogod és berakod az autódba? A Yellowstone-ban egy család az utóbbi megoldást választotta: amikor megláttak egy kisbölényt, betették a terepjárójuk hátuljába. Hogy miért? Azt hitték, fázik szegény, ezért a fűtött kocsijukban elvitték egy parkőrhöz. Az eset után a csorda nem fogadta vissza a borjút, így a parkőröknek el kellett altatniuk az állatot. A turistákat letartóztatták és pénzbüntetést kellett fizetniük.

A Colosseumban graffitizők

A graffitizés évszázadok óta bevett szokás a Colosseum látogatóinak körében: találtak már a falakon az időszámításunk szerinti 9. századból származó, sziklával falba karcolt monogramokat. Ezt a szép hagyományt követte egy orosz turista 2014-ben – 20 ezer eurós bírságot kellett fizetnie.

A cikk ITT folytatódik.