Hátborzongató helyeken született bébik

Elolvastad az összes könyvet. Elsajátítottad a Lamaze –módszert. Bepakoltad a táskád és készen állsz a baba érkezésére (legalábbis életet adni). De néha egyáltalán nem a tervek szerint alakulnak a dolgok...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 05. czefernek.lena
Elolvastad az összes könyvet. Elsajátítottad a Lamaze –módszert. Bepakoltad a táskád és készen állsz a baba érkezésére (legalábbis életet adni). De néha egyáltalán nem a tervek szerint alakulnak a dolgok…


Vasárnap egy nő a BWI reptér nyilvános WC-jében adott életet gyermekének, nem sokkal azután, hogy leszállt a gépről. (Mert egy nyaralás amúgy sem tud elég kaotikus lenni…) Még ugyanebben a hónapban egy cincinatti nőt testvére Volkwagen-jében szállították a kórház felé, de a megérkezést már ő sem tudta kivárni. A baba nagymamája azzal tréfálkozott, hogy az eset miatt a gyermeket Julian Jetta-nak kellett volna elnevezni. Elizabeth, az édesanya nem találta ilyen viccesnek a dolgot, sőt  élete legijesztőbb pillanatának tartja az egészet. 

És itt még nincs vége – írja a The Huffington Post, majdfelidézi Melissa Thompson esetét, aki gyermekét útban a kórház felé szülte meg még októberben, s Amanda McBride-ét, aki saját maga vezetett a kórházba menet. A lap kitér rá, annak ellenére, hogy a kutatások szerint az állapotos nők fele biztonságosan szülhetne otthon, a gyermekek érkezésének legkedveltebb helye a szülészet lett. Azonban nem mindenkinek sikerül odaérnie…

És most jöjjön a 10 legőrültebb hely, ahol valaha gyermeket hoztak a világra…Nézd végig és oszd meg velünk, ha tudomásod van hasonló sokkoló esetről.

1 / Szülés egy fán 

2000-ben Sofia Pedro egy fára mászva menekült meg az árvíz elöl Mozambikban, Afrikában. A bátor anya az ágakba kapaszkodva adott életet gyermekének, Rosita-nak. Néhány perccel később vágták el a köldökzsinórt, mikor egy dél-afrikai helikopter legénysége megmentette őket.  

2/ A McDonald’s –ben 

2007-ben Danille Miller egy  McDonald’s alkalmazott (aki mellesleg nem volt tudatában hogy terhes) hirtelen késztetést érzett munka közben, hogy a mosdóba rohanjon. Pár perccel később, megszülte babáját: Austin-t. Vajon megváltoztatta-e köszöntését azóta: „Szeretne gyereket is a szendvicse mellé?” 

3/ Egy könyvtárban 

2009-ben Dominique Trevino épp a kórházba tartott, mikor elkezdődtek az összehúzódásai. Egy másik utas, aki kórházi dolgozó volt, azt tanácsolta neki, hogy szálljon le a könyvtárnál. Az épületben a biztonságiak azonnal hozzáláttak, hogy a világra segítsék kislányát: mindössze kettőt kellett nyomnia. 

4/ A postán 

Sonia Marina Nascimento épp beugrott egy angliai postára, hogy pénzt töltsön mobiltelefonjára, bár ennél sokkal többet kapott ott: vajúdni kezdett és megszülte kislányát. A postamester, mikor mérlegre helyezte a babát (nagy gondossággal), azt mondta, épp annyit nyom, mint egy „8.22 fontos, első osztályú csomag” 

5/ A járdán 

2009-ben Tiffany Kohls néhány méterre a kórháztól szülte meg gyermekét Wisconsin-ban. Azt nyilatkozta, semmi sem állíthatta meg fia, Kellen érkezését. A biztonsági szolgálat emberei és egy nővér segédkeztek neki. 

6/ Egy kocsiban (melyet maga az anyuka vezetett)  

2010-ben Amanda McBride (mikor úgy érezte, hamarosan szülni fog) felszedte férjét – akinek épp rohama volt – és a kórház felé vették útjukat. Miközben elfolyt a magzatvíz, férje kénytelen volt átvenni a volánt. „ És akkor hirtelen egy gyenge kis hangot hallottam, olyasmit, hogy oá, oá …” nyilatkozta a férj. 

7/ Az útpadkán 

Egy New Jersey pár épp a kórházba tartott, mikor az anyukának Alshesirca-nak megkezdődtek a fájásai a Garden State autópályán. Az apuka, akit nevezzünk Nelson-nak, lehúzódott az út szélére és levezette a szülést a mentősöktől kapott telefonos segítséggel. „Örültem, hogy a teherautót választottuk és nem a Civic-el mentünk!” – mondta az anyuka.  

8/ 12.000 méter magasan 

Szeptemberben, Aida Alamillo Manilából San Francisco-ba repült, mikor koraszülés vette kezdetét nála. Három, a fedélzeten utazó ápolónő és a repülőgép személyzete segítette a világra Kevin Raymar Francis Domingo-t, röviden „Francis-t” aki San Francisco-ról, az úticéljukról kapta nevét. 

9/ Az interneten

Valójában technikailag otthon történt, de Nancy Salgueiro az interneten szült: felszerelt egy videokamerát otthonuk nappalijában, hogy élő egyenes adásban közvetítse fia születését. Több, mint 2000 ember regisztrált és figyelte online az eseményeket. A köldökzsinórt az anya két éves kisfia vágta el. 

10/ Egy művészeti galériában 

Marni Kotak előadóművész címlapsztorivá vált idén, mikor bejelentette, hogy gyermekét egy New York-i galériában szándékozik megszülni, melyet a „művészet legfelsőbb fokának” titulált. Mintegy 20 ember előtt adott életet Ajax-nak október végén. A szülés legfontosabb momentumai  egy közelgő brooklyn-i kiállításon tekinthetők meg a Microscope Gallery-ben.