Hatékony home office a gyerekek mellett? Mutatjuk, hogyan!

Mindannyian emlékszünk még arra, amikor Robert Kelly élő bejelentkezése közben megjelent a háttérben a kislánya? Tökéletes példája volt ez annak, hogy milyen élmény otthonról dolgozni, gyerekkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2019. március 22. Dívány

A gyerekek mintha megéreznék, hogy mikor bonyolítasz fontos üzleti telefonokat. Ilyenkor a legnagyobb segítséget kétségkívül a némítás gomb jelenti a telefonon, amivel könnyen elkerülhetjük, hogy az ügyfelek is hallják, ahogy a kisgyerek kikiabál a mosdóból, hogy sikeresen elvégezte a dolgát. De mi mindent tehetünk még, ha összecsúszik az anya és az üzletasszony szerepe? A The New York Times segít.

Mindenki számára nehéz

Szülőként a munkavégzés akkor is stresszes, ha már közösségbe jár a gyerek, hiszen reggel akkor is időben kell indulni, és mindent megteszünk annak érdekében is, hogy ne a mi gyerekünk maradjon utoljára az oviban. Amerikában a 18 év alatti gyermeket nevelő családok közel 62 százaléka esetében dolgozik mindkét szülő, 23 százalékuk végzi a munkáját otthonról.

Kisgyermekes szülőként szinte felüdülés a nap folyamán a kollégákkal váltott pár mondat, egy kis szelet a felnőttek világából. „Ha otthonról dolgozol, ritkán szállsz ki a szülői szerepedből, és könnyen elveszítheted a szakmai életed perspektíváját” – mondja Patrick A. Coleman író, akinek egyik fő témája az apaság.

Nem kell azonban minden nap otthonról dolgoznunk, az alábbi tippek abban az esetben is segítséget jelenthetnek, ha csak pár napot töltünk home office-ban, amíg a gyerek beteg.

A cikk itt folytatódik.