Hét bibliai tanács a gyerekneveléshez

A református óvodában, ahová a kislányom jár, megkértek, hogy egy csoportbeszélgetést vezessek a keresztény gyermeknevelés témájában. Hét szempontot fogalmaztam meg, amit tapasztalataim és bibliaismeretem alapján fontosnak tartok

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyereknevelés
2018. január 16. talita.hu

1. Tekints a gyermekedre úgy, mint Istentől kapott ajándékra, ne pedig úgy, mint saját tulajdonodra.
Ha úgy látod gyermekedet, mint Isten ajándékát, érezni fogod a felelősséged, hogy jól sáfárkodj vele. „Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom” (Zsolt 127:3).

2. Ahelyett, hogy a legmodernebb nevelési tanácsokra hallgatnál, a saját fejed után mennél, vagy követnéd azt a mintát, amelyet otthon a szüleidtől láttál, támaszkodj inkább Istenre.
Kérj tőle segítséget gyermeked neveléséhez, és bízz benne, hogy az ő Igéje, a Biblia jó szülővé tesz téged. „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet” (Péld 3:5-6).

3. Ügyelj arra, hogy ne a gyermek legyen a családfő. A szülők feladata az, hogy vezessék a gyermeket.
Nem egészséges családmodell, amelyben a gyermek „kiskirályként” uralkodik, és kénye-kedve szerint irányítja a szülőket. „Ti gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban” (Kol 3:20).

A cikk itt folytatódik!