Hét lecke, amit szülőként megtanulunk

A gyermekek nem egyformák. Ennek ellenére vannak olyan tanulságok, melyeket szülőként érdemes mások tapasztalataiból levonni. Ezek közül adott közre most néhányat a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
barátok
2018. június 12. csalad.hu

Ne legyél „az” a barát

Mármint az, aki csak a gyermekeiről tud beszélni és olyan unalmas, hogy inkább nem is találkozol vele. Aki a beszélgetés egy pontján már biztosan a kialvatlanságról és a pelenkák tartalmáról mesél.

Hiába ígérjük meg szülés előtt, hogy velünk ez nem fog megtörténni, megtörténik. A baba ugyanis átveszi az uralmat az életünk felett és minden korábban fontos dolog elé kerül. Hiszen egy kis embert kell életben tartanunk, amihez minden erőnkre és időnkre szükség van.

A türelem erény

Ha ritkán, tényleg csak néha, elveszítjük a türelmünket és kiabálni kezdünk a gyermekkel, akkor egy idő után egyre hangosabb lesz mindenki, mi is és a gyermek is. Őt ugyanis az érzelmeink táplálják. Egyet tehetünk, a kitöréseire úgy reagálunk, hogy minimalizáljuk az esélyét egy teljestüdős üvöltőmérkőzésnek.

Nem baj, ha nagyritkán szomorú a gyermek

Mindenki szomorkodik néha. Ha nincs édesség otthon, esetleg tele a szennyeskosár, vagy mikor azt kell néznünk, hogy mindenki egzotikus szigeteken nyaral, míg mi otthon húzzuk az igát.

Az élet tele van csalódásokkal, nem kaphatunk meg mindent, amit akarunk. A gyermeknek meg kell ezt értenie, még akkor is, ha ettől olykor kicsit szenved is.

A folytatáshoz kattints.