Hét mód, hogy a család és a mobil is megmaradjon

Amekkora áldás, ugyanakkora átok is a mobiltelefon. Ha okosan használjuk, akkor rengeteg előnye akad, ám ha kicsit nem figyelünk oda magunkra és egymásra, akkor komoly problémákat is okozhat - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
mobiltelefon
2018. április 09. csalad.hu

Nem árt tudni, hogy az egészségtelen szülői okostelefon-használat viselkedési problémákat okozhat a gyermeknél és intimitásbéli gondokat a partnerrel, míg az alvás időtartamát, minőségét is negatívan befolyásolja és kikövezi az utat a függőséghez. De hogyan szakítsuk meg a negatív tendenciát?

Az akaraterőnk korlátozott, és miközben a telefonunk minden másodpercben sürgető hangokat és villogó fényeket ad ki, ez az akaraterő elfogy – magyarázta a tech-függőséggel foglalkozó pszichoterapeuta.

Abby Thompson szerint ahogyan próbáljuk elkerülni a használatot, valójában még több energiát fektetünk bele, ami hozzáadódik az amúgy is rajtunk lévő nyomáshoz.

De ebbe szerencsére nem kell beletörődni! Nem fizikai függőségről van szó és így bizonyos viselkedési minták segíthetnek az egészségesebb használat kialakításában.

Hogyan? Íme hét tanács!

1. Legyenek olyan zónáink, ahová nem visszük be a telefont

Ne a hálóban töltsük, ott nekünk kell feltöltődnünk, nem beszélve arról, hogy az a szoba az intim együttlét helye is. Az étkezőasztal szintén legyen telefonmentes zóna. A családi étkezéseket ne szakítsa meg a mobil.

2. Bizonyos időszakokban ne használjuk

Ilyen lehet például az alvás- és játékidő Abby Thompson javaslata szerint. A munkaidőnek vége, a család egy térben van otthon, nem kell online lennünk nekünk sem.

A bejegyzés itt folytatódik.