Hétvége a tök jegyében

Tetszik vagy sem, kétségtelen, hogy az utóbbi években Magyarországon is egyre inkább hódítanak október végén a Halloweennel kapcsolatos programok, és ez ezen a hétvégén sem lesz másként. Persze rengeteg egyéb programot is ajánlunk, színházi előadásokat és más családi elfoglaltságot egyaránt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. október 27. Család.hu

Halloween

Halloween Fesztivál Budapest

A fővárosban egy kétnapos, ingyenes fesztivált szentelnek a Halloweennek, egésznapos színpadi programokkal, gyermekprogramokkal, gasztro utcával, portékásokkal.

Töklámpás fesztivál

Emellett idén sem marad el az immár hagyományos Töklámpás fesztivál, ezúttal szombaton este 7 órától érdemes kimenni a Hősök terére és vinni a saját faragott alkotásainkat, vagy csak bámészkodni a rengeteg ötletes darab között. Ráadásul még jótékonykodhatunk is, ne felejtsük el segíteni a rászorulókat!

Tökparti

A Tücsöktanyán tartják a Tökpartit, mindszenti táncházzal, kézműves műhellyel, társasjátékkörrel, játszóházzal vasárnap délelőtt fél 11-től.

Színház

Oszi Boszi, a repülő nagyanyó

A rengeteg színházi ajánlat közül kezdjük a Budapesti Operettszínház családi, zenés „mesesójával”, melyben Oszvald Marika varázsolja el a gyermekeket, azt is megmutatva, hogyan tud repülni egy nagyanyó. Mindezt szombaton és vasárnap délelőtt 11 órától.

Toda – a csoda gyermeknyelven

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a bábműfaj egyik gyermekszobákból ismerős irányzatát hozza el szombaton délelőtt fél 10-től és 11 órától az érdeklődőknek. Orosz Klaudia színes építőkockákra emlékeztető puha elemeivel zajlik a játék és a mese.

Pöttyös Panni az iskolában

A Thália Színház darabja kifejezetten érzékenyen mutatja be az óvodás és kisiskolás korú gyermekek lelkét. Ezúttal szombaton 11 és 13 órától.

Gengszter nagyi

Aki olvasta David Walliams angol író kiskamaszoknak szóló könyvét, az nyilván látni akarja majd a darabot is, ami a regényhez hasonlóan olyan fontos kérdéseket boncolgat, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a másság elfogadása vagy elutasítása. A Budapest Bábszínház Ország Lili stúdiójában lehet megnézni a darabot vasárnap délután fél 3-tól.

Gombóc Artúr, a nagy utazó

Nagyjából úgy tippeljük, nem nagyon van ma Magyarországon olyan ember, aki ne ismerné Gombóc Artúrt, úgyhogy sokat nem kell reklámozni a Játékszín vasárnap délután 3 órakor kezdődő előadását. Látni kell.

A cikk itt folytatódik!