Hétvégi programajánló – hogy ez az év ne otthon üléssel kezdődjön!

Hagyományőrző játékok, mesefilmek és családi délután is szerepel a hétvégi ajánlóban. Érdemes egy élménnyel teli programmal indítani az esztendőt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 04. bencze.aron

Hagyományőrző játékok, mesefilmek és családi délután is szerepel a hétvégi ajánlóban. Érdemes egy élménnyel teli programmal indítani az esztendőt!


Bogyó és Babóca – 13 mese
(Corvin Budapest Filmpalota – 2012. december 30. – 2013. január 04.)

Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca – 13 mese című animációs filmen. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.

Puskin Kuckó
(Budapest, Puskin mozi – 2012. december 22. – 2013. február 24.)

A Puskin Kuckó programsorozata a legkisebbeknek szánt filmek mellett tartalmaz bábszínházi előadásokat, koncerteket, illetve számos meglepetést is! A vetítések a kicsik igényeinek megfelelően zajlanak: gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva így, hogy a vetítés alatt bármikor ki lehessen jönni. A programok mellett a Puskin mozi felújított játszósarokkal is várja a gyermekeket ahol az előadások előtt és után is jól érezhetik magukat a legkisebbek.

Háromkirályok – Jeles napok a Bajor Gizi Színészmúzeumban
(Budapest, Bajor Gizi Színészmúzeum – 2013. január 5. szombat, 15:00)

A Bajor Gizi Színészmúzeum igazi hagyományőrző csemegével kedveskedik kicsiknek és nagyoknak az új évben. “Jeles Napok” című programsorozatának keretében ugyanis az évkör nevezetes napjait, ünnepi pillanatait eleveníti föl dramatikus népszokások bemutatásával, zenével, játékkal, kézműves programokkal. Ezen a szombaton lesz Háromkirályok-járás – a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola hagyományőrző diákjainak jóvoltából – valamint árnyszínház, madáreleség-készítés és forralt bor is!

Csiribiri Újévköszöntő családi délután
(Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria – 2013. január 5. szombat, 15:00)

Vidám, az egész családnak szóló programokkal vár mindenkit szombaton a Klebelsberg Kultúrkúria újévköszöntő délutánjára! A Vaskakas Bábszínház elhozza nekünk A négy évszak boszorkánya című előadását, de lesz még Cirógató Bor Judittal, kézműves játszóház és malacpersely-készítés is! A nap végén pedig fiatal artisták és zsonglőrök előadásában gyönyörködhetünk.

A didergő király
(Budapest, Center Színház – 2013. január 6. vasárnap, 11:00, január 9. szerda, 18:00)

Hiába jön a panasznapon ember, asszony, a Király nem foglalkozik velük. Csak a saját gondjával van elfoglalva. Tehet akármit az Udvaribolond, az Udvarmester a fűtő vagy a gyerekek, a Király csak fázik és fázik. Úgy tűnik, már a szíve is fagyos! Udvara, erdeje, országa bánja nagy didergését! Az egyetlen, ami felmelegítheti a testét-lelkét és a szívét: a Szeretet… A Mesekocsi Színház előadását óvodás kortól ajánljuk!

Varázsceruza – rajzpályázat
(Budapest – 2012. november 21. szerda – 2013. január 10.)

A Puskin Kuckóban 2013-ban a lengyel gyermekfilmeké lesz a főszerep! Ehhez kapcsolódva indult novemberben a Varázsceruza-rajzpályázat, a leadási határidőt pedig meghosszabbították egészen január 10-éig! A pályázat témája: “Ha egy napra megkapnád a Varázsceruzát, amivel a rajzaid életre kelnek, mit rajzolnál először?” A rajzok elkészítéséhez bármilyen technikát használhatsz: ceruza, festék, zsírkréta, pasztell, kollázs stb. A legkreatívabb pályázók értékes ajándékokat nyerhetnek!