Hihetetlen összeget keresett a sztár

Lady Gaga keresett a legtöbbet az elmúlt egy évben: a popsztár a zenei világban minden kolléganőjét megelőzve 90 millió dollárt - mintegy 20 milliárd forintnak megfelelő összeget - gyűjtött össze a Forbes listája szerint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 17. szabo.daniel

Lady Gaga keresett a legtöbbet az elmúlt egy évben: a popsztár a zenei világban minden kolléganőjét megelőzve 90 millió dollárt – mintegy 20 milliárd forintnak megfelelő összeget – gyűjtött össze a Forbes listája szerint.


Az amerikai énekesnő kétszer annyi bevételre tett szert, mint a countrysztár Taylor Swift, aki 45 millió dolláros jövedelemmel lett a második a gazdasági lap ranglistáján. Lady Gaga pénztárcáját a remek szerződésein kívül az is alaposan megtömte, hogy legutóbbi koncertturnéján esténként 1,3 millió dollárért fogytak el a jegyek. A 22 éves Taylor legutóbbi albuma, a Speak Now, illetve parfümjei és egyéb szerződései révén jutott jelentős summához.

A harmadik helyen a 44 millió dollárt (10,2 milliárd forintot) kereső Katy Perry végzett.

A Forbes az adózatlan jövedelmeket vette figyelembe a lista elkészítésekor. A sztárok bevételeit a lemezeladásokból, a turnék adataiból és a zeneipar illetékeseivel készült interjúkból szűrte le a folyóirat szerkesztősége.

Az első tíz legjobban kereső női sztár közé sorrendben még Beyoncé (35 millió dollár), Rihanna (29 millió dollár), Pink (22 millió dollár), Carrie Underwood (20 millió dollár), Celine Dion (19 millió dollár), Adele (18 millió dollár), valamint sereghajtóként tíz-tízmillió dolláros bevétellel Britney Spears és Alicia Keys került be – közölte a BBC online hírszolgálata (bbc.co.uk).